7 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

အသားကင်နဲ့ တွဲစားတဲ့ဆော့စ် လုပ်နည်း (Jaew ဆော့စ်)
ထိုင်း Somtam ဆိုင်ရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်နည်း အရမ်းအရသာရှိပြီး စပ်တယ် ‼️

ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......

* သံပရာရည် (သို့) မန်ကျည်းမှည့်ရည် - ၆ ဇွန်း
* ငါးငံပြာရည် - ၅ ဇွန်း
* သကြား - ၂ ဇွန်း
* ငရုတ်သီးမှုန့် - ၂ ဇွန်း
* ဆန်လှော်မှုန့် - ၂ ဇွန်း
* ကြက်သွန်နီ - ၂ လုံး
* ကုလား နံနံပင် - ၂ ရွက်
* ကြက်သွန်မြိတ် - ၃ ပင်
(မကြိုက်ရင် (သို့) မရှိရင် မထည့်လည်းရပါတယ်)
* ရေနွေး - ၂ ဇွန်း
* အရသာမှုန့် - လိုသလောက်ထည့်ပါ။

image