😊ပဲဇောင်းရမ်းသီး အရသာရှိပြီး ကျန်းမာရေးနှင့်ညီညွတ်သော ထိုင်းဒေသထွက် ဟင်းသီးဟင်းရွက်တစ်မျိုးဖြစ်သည်။ အရွက် ၊ အပွင့် ၊ အစေ့ တွေ အကုန် စားလို့ ရပါတယ် ။ သူတို့ရဲ့ ထူးထူးခြားခြား ဂုဏ်သတ္တိတွေနဲ့ ဘယ်လိုအသုံးပြုရမလဲဆိုတာ ကြည့်လိုက်ရအောင်။

ပဲဇောင်းရမ်းသီး၏ ဂုဏ်သတ္တိများနှင့် အကျိုးကျေးဇူးများ✅✅

အရိုးနှင့် သွားများကို အာဟာရဖြစ်စေသည်။
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာ ကယ်လ်စီယမ် ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်တာကြောင့် အရိုးနဲ့ သွားတွေကို သန်မာစေပြီး အရိုးပွရောဂါ ဖြစ်နိုင်ချေကို လျှော့ချပေးပါတယ်။

ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို အားကောင်းစေတယ်။
- ဗီတာမင် C ကြွယ်ဝသောကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်၏ ခုခံအားစနစ်ကို လှုံ့ဆော်ပေးပြီး ရောဂါပိုးများကို တိုက်ဖျက်ပေးသည်။

အသားအရည်ကို အာဟာရဖြည့်ပေးတယ်။
- ဗီတာမင် A နှင့် antioxidants များ ပါဝင်သောကြောင့် အသားအရေကို ကြည်လင်စေပြီး အိုမင်းရင့်ရော်မှုကို နှေးကွေးစေပါသည်။

အူတွင်းရှိ ဓာတ်ငွေ့များကို ဖယ်ရှားပေးသည်။
- ပူနွေးသောအာနိသင်ရှိပြီး ဝမ်းချုပ်ခြင်း၊ ဝမ်းပျက်ခြင်းနှင့် ဝမ်းချုပ်ခြင်း၏ လက္ခဏာများကို လျှော့ချပေးသည်။

မျက်လုံးကို အာဟာရဖြစ်စေတယ်။
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာပါတဲ့ ဗီတာမင် A က မျက်စိအမြင်အာရုံကို ထိန်းပေးပြီး ညဘက်မျက်စိကွယ်တာကို ကာကွယ်ပေးပါတယ်။

သွေးကို အာဟာရဖြစ်စေတယ်။
- သံဓာတ် ပါ၀င်ပြီး သွေးနီဥများထုတ်လုပ်ရန် ကူညီပေးသောကြောင့် သွေးအားနည်းနေသူများအတွက် သင့်လျော်ပါသည်။

အပင်ပရိုတင်း
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာ ပရိုတင်းဓာတ် မြင့်မားစွာပါဝင်တာကြောင့် သက်သတ်လွတ်စားသူများအတွက် သင့်လျော်ပါတယ်။ သို့မဟုတ် အစားအသောက်တစ်ခုတွင်

ပဲဇောင်းရမ်းသီး အသုံးပြုနည်း

1. လတ်ဆတ်သောအသီးအရွက်အဖြစ်စားပါ။
- ငရုတ်သီး၊ မက်ကရယ် (သို့) သင်္ဘောသီးသုပ်ဖြင့် လူကြိုက်များသည်။ အရသာရှိပြီး ကြွပ်ဆတ်ပြီး သဘာဝအတိုင်း ချိုမြိန်ပါတယ်။

2. ပဲဇောင်းရမ်းသီး
- လူကြိုက်များသော မီနူးတစ်ခုတွင် သုပ်ပါဝင်ပစ္စည်းများ၊ အုန်းလှော်၊ ပုဇွန်ခြောက်၊ မြေပဲနှင့် အစပ်သုပ်များကို ရောစပ်ထားသော ပဲစေ့ပြုတ်ကို အသုံးပြုသည်။

3. ကြော် သို့မဟုတ် ဟင်းထဲထည့်ပါ။
- ပဲတောင့်များကို ကမာဆီချက်ဖြင့် မွှေကြော်၊ ကြက်ဥနှင့် မွှေကြော်၊ သို့မဟုတ် အစပ်ဟင်း (သို့) တောတွင်းဟင်းတွင် ထည့်နိုင်သည်။ အတူတူသွားမယ်။

4. ပဲဇောင်းရမ်းသီး (အမှည့်လွန်သောအခါ)၊
- အပင်အခြေခံပရိုတင်းအရင်းအမြစ်အဖြစ် အသုံးပြုသော မုန့်ညက် (သို့) မုန့်ညက်တွင် လှော်ပါ။

သတိထားပါ။
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာ ဓာတုဓာတ်အကြွင်းအကျန်တွေ ပါဝင်တာကြောင့် မစားခင် သေချာဆေးကြောသင့်ပါတယ်။
- ဝမ်းပျက်စေနိုင်သောကြောင့် အစာတစ်နပ်တွင် အလွန်အကျွံမစားပါနှင့်။
#ကျမ်းမာရေးဗဟုသုတ

image