16 ပတ် - ဘာသာပဌန်ပါ။

🌞 ဂျင်သချဉ် အမဌန်စိမ်နည်သ (၃-၅ နာရီအတလင်သ စာသလို့ရပဌီ)

ချိုချဉ်အရသာရဟိတဲ့ ဒီဖဌည့်စလတ်အစာသအစာက ဘာနဲ့တလဲစာသစာသ အရသာရဟိပါတယ်။ ကဌာကဌာစောင့်စရာမလိုဘဲ တစ်ညလုံသထာသစရာမလိုဘဲ ၃-၅ နာရီအတလင်သ အရသာရဟိရဟိ ချက်ချင်သစာသသုံသနိုင်ပါသည်။

ပါဝင်ပစ္စည်သမျာသ...........
၁။ ဂျင်သနု (ပါသပါသလဟီသထာသ) – ၅၀၀ ဂရမ်
၂။ ကဌက်သလန်ဖဌူချဉ်ရည် – ၁၀၀ မီလီလီတာ
၃။ ရဟာလကာရည်စစ်စစ် – စာသပလဲဇလန်သ ၅-၈ ဇလန်သ
(အချဉ်ကဌိုက်သလို ချိန်ညဟိထည့်နိုင်ပါသည်)
၄။ သကဌာသညို – စာသပလဲဇလန်သ ၂ ဇလန်သ
(သဘာဝအတိုင်သ ချိုမလဟေသနူသညံ့သော အရသာအတလက်)
၅။ ဆာသ – အနည်သငယ် (အရသာကို ပိုမိုပေါ်လလင်စေရန်)
၆။ Mirinda အနီရောင် အချိုရည် – ၁ ပုလင်သ (မလဟေသရနံ့၊ လဟပ
သောအရောင်နဟင့် ချိုချဉ်စပ် ခပ်ပါသပါသအရသာအတလက်)

ပဌုလုပ်နည်သ...... (အရမ်သလလယ်ပါသည်)
၁။ ဂျင်သနုမျာသကို သန့်စင်အောင်ဆေသကဌောပဌီသ အခလံနလဟာကာ
ပါသပါသလဟီသပါ။
၂။ ဂျင်သမျာသကို ဆူပလက်နေသောရေတလင် ၁၀-၁၅ စက္ကန့်ခန့်
ပဌုတ်ပဌီသ ရေစစ်ကာ ခဌောက်အောင်ထာသပါ။
၃။ ကဌက်သလန်ဖဌူချဉ်ရည်၊ ရဟာလကာရည်၊ သကဌာသညို၊
ဆာသနဟင့် အနီရောင်အချိုရည်တို့ကို သမအောင်ရောမလဟေပါ။
၄။ ရောစပ်ထာသသော အရည်ကို ဂျင်သမျာသပေါ်လောင်သထည့်
ပဌီသ အဖုံသလုံသော ဘူသထဲတလင် ထည့်ပါ။
၅။ ပုံမဟန် အခန်သအပူချိန်တလင် ၃-၅ နာရီခန့် စိမ်ထာသပဌီသနောက်
သုံသဆောင်နိုင်ပါပဌီ......။

အကဌံပဌုချက်မျာသ.......
* ဂျင်သနုကိုသုံသပါက ကဌလပ်ဆတ်ပဌီသ အနံ့သင်သကာ
စပ်ဖျဉ်သဖျဉ်သမဖဌစ်ဘူသ။
* ကဌာကဌာသိမ်သထာသလိုပါက ရေခဲသေတ္တာထဲတလင်
ထည့်သိမ်သထာသပါ။ ၁-၂ ပတ်အထိ သိမ်သထာသနိုင်ပါတယ်။

✹ အကျိုသကျေသဇူသမျာသ.......
ဂျင်သသည် လေထိုသလေအောင့်ကိုသက်သာစေပဌီသ ပျို့အန်ချင်စိတ်ကိုလည်သပဌေစေကာ အစာခဌေစနစ်ကို ကောင်သမလန်စေသဖဌင့် စာသသုံသပဌီသနောက် ဗိုက်ကို သက်တောက်သက်သာဖဌစ်စေပါသည်။

image