16 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

တရုတ်စတိုင် ငါးကြော်နည်း

ပါဝင်ပစ္စည်းများ-

ငါး ၁ ကောင် (ဥပမာ-ပင်လယ်ဘေ့၊ တီလားပီးယား၊ ငါးပါးနီ သို့မဟုတ် အခြားငါးဖြူများ) ကို သန့်စင်ပြီး အခွံခွာထားပါ။

ပဲငံပြာရည် ၂ ဇွန်း

ဆန်ဝိုင် (သို့) ရှယ်ရီခြောက် ၁ ဇွန်း

နှမ်းဆီ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

သကြား 1/2 လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ဂျင်း ၃ တုံး၊

ကြက်သွန်မြိတ် ၂ ပင်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။

ငရုတ်သီးအနီ 1 တောင့် ပါးပါးလှီးထားပါ

ညွှန်ကြားချက်များ-

1. ငါးပြင်ဆင်ပါ
ငါးကို အတွင်းအပြင်ကို သေချာဆေးကြောပါ။ ငါးကို အညီအမျှ ချက်ပြုတ်ပြီး အရသာကို စုပ်ယူနိုင်စေရန် နှစ်ဖက်လုံးတွင် ခြစ်ပေးပါ။

2. ငါးကို ရောနယ်ပါ။
ငါးကို အပူခံပန်းကန်ပြား (သို့) မီးဖိုချောင်နှင့် အံဝင်ခွင်ကျရှိသော တိမ်သောပန်းကန်ထဲတွင် ထည့်ပါ။ ငါးကို ပဲငံပြာရည်၊ ဆန်ဝိုင်၊ နှမ်းဆီ၊ သကြားတို့နဲ့ ဖြူးပြီး အညီအမျှ ကျက်အောင် ဖြူးပေးပါ။

3. အနံ့ထည့်ပါ ငါးကို အပေါ်မှ ဂျင်းအတုံးများ နှင့် ကြက်သွန်ဖြူဖြူများ ဖြင့် နယ်ထားပါ။

4. ငါးကို ရေနွေးငွေ့ရေအိုးတစ်လုံးကို ဆူအောင်တည်ထားပါ။ ပန်းကန်ပြား သို့မဟုတ် ပန်းကန်ကို မီးဖိုတောင်းထဲတွင် ငါးနှင့်ထည့်ကာ ငါးကို ရေမထိစေရန် သေချာစေပါ။

ငါး၏အရွယ်အစားနှင့်အထူပေါ် မူတည်၍ 8-12 မိနစ်ခန့်အဖုံးအုပ်ပြီးရေနွေးငွေ့။ ငါးသည် အရောင်မှိုင်းနေ၍ ခက်ရင်းခွဖြင့် အလွယ်တကူ အခွံခွာသောအခါတွင် ပြုလုပ်သည်။

5. ဝန်ဆောင်မှု-

မီးဖိုမှငါးကိုဖယ်ရှားပါ။ အသုံးပြုလျှင် ကြက်သွန်နီအစိမ်း၊ ငရုတ်သီးအနီလှီး၊ ငရုတ်သီးအရွက်တို့ဖြင့် အလှဆင်ပါ။ ပန်းကန်ထဲက ရေနွေးငွေ့နဲ့ချက်ချင်းကျွေးပါ။

#ချက်နည်း

image