ရှမ်းမတွေလုပ်တဲ့ ငပိထောင်း "ပလာရာစပ်" လုပ်နည်း...။
ရေနဲ့ထမင်း ငပိထောင်းနဲ့တွဲစား အရသာရှိလိုက်တာနော်! ✅
ပြုလုပ်နည်းကို ကြည့်ကြရအောင် 👇👇
ပလာရာစပ်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......
* ဂျင်းပါးပါးလှီး
* စပါးလင်ပါးပါးလှီး
* ကြက်သွန်နီ
* ကြက်သွန်ဖြူ
* ငရုတ်သီးခြောက်လှော်
* ရှောက်ရွက်ပါးပါးလှီး
* ငါးပိထောင်း (စိမ်းစားငပိ)
ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ ဂျင်းပါးပါးလှီး၊ စပါးလင်ပါးပါးလှီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို မီးအပူပေးကာ မွှေးလာသည်အထိ လှော်ပါ။
၂။ လှော်ထားသော ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ညက်သည်အထိ ထောင်းပါ။ ထို့နောက် ငါးပိထောင်း ကို ထည့်ပြီး မန်ကျည်းမှည့်ရည်၊ အချိုမှုန့်၊ ငါးငံပြာရည်တို့ဖြင့် နှစ်သက်သလို အရသာဖြည့်စွက်ပါ။ အရသာမြည်းစမ်းပြီးနောက် ရှောက်ရွက်ပါးပါးလှီးထားသည်များကို ထည့်လိုက်ပါက စားသုံးရန် အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။
