🌶 အကင်နံ့မွှေးမွှေးနဲ့ ငရုတ်သီးငပိထောင်း လုပ်နည်း...။
ဘာနဲ့တွဲစားစား အရသာရှိတယ်....😋😋
ပထမဆုံးအနေနဲ့ ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို မီးကင်ပြီး လုပ်ကြည့်လိုက်တာနဲ့ နောက်ဆိုရင် အသင့်လုပ် (ထိုင်းငရုတ်သီးငပိထောင်းဆော့စ်) ကို ဘယ်တော့မှ ထပ်မဝယ်စားရတော့ဘူးဆိုတာ သိလိုက်ရတယ်။ 😋😋😋
ကိုယ်တိုင်လုပ်တာက ပိုမွှေးပြီး ဒီထက်ပိုကောင်းတာတော့ မရှိတော့ဘူး။ ထောင်းပြီးတာနဲ့ ပထမဆုံး မြည်းလိုက်တာနဲ့ စိတ်ထဲမှာ "အရမ်းကောင်းတယ်၊ စပ်တယ်၊ နူးညံ့တယ်၊ အကုန်လုံး တစ်ခွက်တည်းနဲ့ ပြည့်စုံတယ်" လို့ အော်မိတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၀-၁၅ တောင့်
* ကြက်သွန်နီ ၅ လုံး
* ကြက်သွန်ဖြူ ၅ မြွှာ
* ငါးငံပြာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* သံပရာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ငါးပိရည်ကျို (ထည့်ချင်ရင် ထည့်၊ မထည့်လဲရသည်)
* နံနံပင် (မရှိရင် ကျော်နိုင်သည်)
ပြုလုပ်နည်း....... (လွယ်ကူရိုးရှင်းသောနည်း)
၁။ ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို အနည်းငယ်
ကျက်ပြီး မွှေးလာသည်အထိ မီးဖုတ်ပါ။
၂။ အခွံနွှာပြီး ဇုန်ထဲတွင် အတူတူထည့်ထောင်းပါ။
အနည်းငယ်ကြမ်းနေပါစေ။
၃။ ငါးငံပြာရည်၊ သံပရာရည်တို့ဖြင့် အရသာထည့်ပါ။ အရသာ
ပိုပြည့်စုံစေချင်ရင် ငါးပိရည်ကျို အနည်းငယ်ထည့်ပါ။
၄။ သမအောင် ရောမွှေပြီး နံနံပင်လှီးထားတာလေးဖြူးပေးရင်
ပိုမွှေးလာပါလိမ့်မယ်။
ဘာနဲ့တွဲစားရင် အကောင်းဆုံးဖြစ်မလဲ........?
* ပူပူနွေးနွေး ကြက်ဥကြော်
* ပြုတ်ထားသော ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ၊ ဝက်သားကင်၊
ထမင်းပေါင်း
* ပူပူနွေးနွေး ထမင်းဖြူနဲ့ ငါးကြော်တစ်ကောင်တည်းဆိုရင်
တောင် အရသာရှိတယ်။
ငပိထောင်းလုပ်နည်းရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်......
ကျွန်တော်တို့အိမ်က Jaaew ရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်ကတော့ ဖုတ်ထားတာကနေရတဲ့ မွှေးကြိုင်တဲ့ရနံ့နဲ့ ထောင်းတဲ့အခါထားတဲ့ စေတနာပါပဲ။ ကိုယ့်လက်နဲ့ကိုယ်ထောင်းတော့ ကိုယ်စားချင်တဲ့ အရသာကိုရတယ်။ အဲ့ဒီနေ့ကစပြီး ဘယ်တော့မှ အသင့်လုပ်ထားတာကို မဝယ်စားဖြစ်တော့ဘူး။
တစ်ခါလောက် စမ်းကြည့်ပါဦးနော်။ ရိုးရှင်းတဲ့ထမင်းကို စားချင်ပြီး ပျော်ရွှင်ချင်တဲ့အခါမျိုးမှာ ခဏခဏ ပြန်လုပ်စားဖြစ်တဲ့ ဟင်းတစ်မျိုး ဖြစ်လာနိုင်ပါတယ်။
