အိမ်လုပ် ငရုတ်သီးကြက်သွန်ဖြူဆော့စ် လုပ်နည်း....။
အရသာရှိပြီး ချဥ်စပ်၊ မွှေးကြိုင်သော အရသာ၊ လွယ်ကူစွာ ပြုလုပ်နိုင်ပါသည်....။
ကိုယ့်ဘာသာကိုယ် အရသာရှိပြီး စပ်ပြီး မွှေးကြိုင်တဲ့ ငရုတ်သီး ကြက်သွန်ဖြူဆော့စ်ကို အိမ်မှာ ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲဆိုတာ လေ့လာလိုက်ပါ။ ခေါက်ဆွဲ၊ ဖက်ထုပ်၊ အသီးအရွက်ကြော် စတာတွေနဲ့တွဲစား အရမ်းကောင်းပါတယ်။ ရိုးရှင်းတဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေနဲ့ မိနစ်ပိုင်းအတွင်း လုပ်လို့ရပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* ငရုတ်သီးစိမ်း ၂၅၀ ဂရမ် (စပ်တဲ့ငရုတ်သီး)
* ကြက်သွန်ဖြူ ၁၅၀ ဂရမ် (အလုံးကြီး ၃ လုံးစာ)
* ဆီ ၃ ခွက်
* သကြား စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ဆား စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ရှာလကာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ခရုဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (ထည့်ချင်မှထည့်ပါ)
ပြုလုပ်နည်း.........
၁။ ငရုတ်သီးများကို ဆေးကြောပြီး အညှာခြွေပါ။
၂။ ငရုတ်သီးများကို Blender ထဲသို့ထည့်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ဆီထည့်ပါ။ အနှစ်ဖြစ်သွားသည်အထိ စက္ကန့်အနည်းငယ်ခန့် ရောကြိတ်ပါ။ အရမ်းကြိတ်ခြေခြင်း မလုပ်ရပါ။
၃။ ကြိတ်ပြီးပါက ဒယ်အိုးကြီးထဲသို့ လောင်းထည့်ပါ။ မီးအေးအေးဖြင့် အဆက်မပြတ် မွှေရင်း မိနစ် ၂၀ မှ ၂၅ မိနစ်ခန့် ငရုတ်သီး အရောင်ပြောင်းသည်အထိ ချက်ပါ။
၄။ ထို့နောက် ကျန်ရှိသော ပါဝင်ပစ္စည်းများဖြစ်သည့် သကြား၊ ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် ခရုဆီ တို့ကိုထည့်ပြီး သမသွားသည်အထိ မွှေပေးပါ။
၅။ ရှာလကာရည်ထည့်ပါ။ ရှာလကာရည်ထည့်ပြီးနောက် ၃ မိနစ်ခန့် မမွှေပါနှင့်။ ဆူအောင်သာ ထားပါ။ ၎င်းသည် ရှာလကာရည်၏ "အစိမ်းနံ့" ကို ရှောင်ရှားရန်ဖြစ်သည်။ ၃ မိနစ်ခန့်ကြာပြီးနောက် မွှေပြီး နောက်ထပ် မိနစ် ၂၀ ခန့် ချက်ပါ။
၆။ ငရုတ်သီးနှင့် ကြက်သွန်ဖြူ ကျက်ပြီဆိုလျှင် မီးဖိုပေါ်မှချပြီး လုံးဝအေးသွားသည်အထိ ထားပါ။
၇။ သန့်ရှင်းခြောက်သွေ့သော အဖုံးပါသည့် ဖန်ပုလင်းထဲသို့ ထည့်သိမ်းပါ။ ဒါဆို ကိုယ်စားချင်တဲ့အချိန် ထုတ်စားလို့ရပါပြီ။
အရသာရှိသော အိမ်လုပ် ငရုတ်သီးကြက်သွန်ဖြူဆော့စ်ကို ပြုလုပ်ပြီး မိသားစု၊ မိတ်ဆွေများနှင့်အတူ မျှဝေပါ။ ကျန်းမာပျော်ရွှင်သော နေ့ရက်များ ဖြစ်ပါစေ......!
