*** ကြာဇံကြော် ***
ကြော်တတ်တဲ့သူတော့များမှာ မကြော်တတ်သူအတွက် တော့ အထောက်အကူ ဖြစ်အောင်ဖို့ပါ
ဆီနည်းနည်းနဲ့ ဆိုင် ကြာဇံ ကြော် နည်း စား၇တာလဲမအီ ...ခုကြော်ထားတာ လူ၁၀ယောက်စာ ပါ
ပါ၀င်ပစ္စည်း
ဆန်ကြာဇံ
ဆန်အ၇က်
ခ၇ုဆီ
ကြက်သွန်ဖြူ
ကွကျဥ
တ၇ုတ်ငံပြာ၇ည် အကြည်
Luncheon Meat
နှမ်းဆီ အနည်းငယ်
င၇ုတ်ကောင်း မှုန့်
၀က်သားသို့မဟုတ်ကြက်သား
ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း သို့မဟုတ် ၃ဇွန်း
ဂေါ်ဖီ
ဗိုလ် စားပဲ
မုန်လာဥ နီ
(မိမိနစ်သက်၇ာအ၇ွက်ထည့်ပါ)
ပြုလုပ်နည်း
ဆန်ကြာဇံ ကို ၁နာ၇ီ ခန့် ေ၇စိမ်ထားပါ
ကြက်ဥ /Lunceon Meat ကို ဆီ အနယ်းငယ် ဖြင့်
ကြော်ပီး ပါးပါး လှီးထားပေးပါ ပီးလျှင်
မုန်လာဥ နီကို ေ၇နွေးဆူဆူထဲသို့ ဆားအနည်းငယ် ထည့်ပီး နူးသည့်ထိ ခန ပြုတ်လိုက်ပါ ပီးလျှင် ဗိုလ်စားပဲ
ထည့် ပီး သွန် ပြစ် ပါ ေ၇အေးဖြင့် ဆေးပီး ဇကာဖြင့်
ခန စစ်ထားပေးပါ
အိုးထဲ သို့ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပီး ကြက်သွန်ဖြူ
ဆီသတ် ၀က်သား သို့မဟုတ် ကြက်သား
ထည့် နှမ်းဆီ ဆန်အ၇က် အနည်းငယ် ထည့်
ေ၇အနည်းငယ် ထည့်ပီး ခန အုပ်ထားပေးပါ ပီးလျှင်
ကြာဇံ ထည့် ခ၇ုဆီ တ၇ုတ်ငံပြာ၇ည် ထည့်
ေ၇ အနည်းငယ် ထည့်ပီး ခနအုပ်ထား ကြက်ဥ အသားချောင်း ကြော် ထားတာ ထည့် ဂေါ်ဖီ ထည့်ပီး
လိမ့်ပေး ပါ ကြာဇံ ဂေါ်ဘီ အိသွားပီးဆိုလျှင် ေ၇နွေးဖျော ထားသော မုန်လာဥ နီ ဗိုလ်စားပဲ ထည့် င၇ုတ်ကောင်း အဖြူ မှုန့် ထည့်ပီး အဖုံး အုပ် မီးပိတ်၇ပီ
ဒီနည်းဖြင့် ကြော်ကြည့်ပါနော အ၇ွက်အေ၇ာင်အထားခံပီး လူအများစာ အတွက် အဆင်ပြေပါတယ်
ဆီလဲ မများ တော့ ကြာဇံ ကမအီ ပဲ အိအိလေးနဲ့ စားကောင်းတယ် ရှင့် အဓိကအိုးအပူ ငွေ့ နဲ့ ေ၇ကို လိမ့်
ပီး ကြော်ထားတာပါ
အများစာ အလှူ အတွက် တကယ်သင့်တော်ပါတယ် စားကောင်း ကြပါစေရှင့်
(ဂေါ်ဖီ ကိုလဲဆား၇ည်ဖြင့် တစ်နာ၇ီခန့် ေ၇စိမ်းထားပေးပါ)...
