8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ကြက်တောက်တောက်ကြော်
************************
တောက်တောက်စင်းထားသောကြက်သားထဲကို
ဆား, သကြား, ဟင်းချိုမှုန့်, ငရုတ်ကောင်း,
ကော်မှုန့်, ကြက်ဥထည့်၍ သမအောင်နယ်ပါ။

အိုးထဲဆီထည့်၍ ဆီဆူလာရင်
အသားပြား လုပ်၍ အတွင်းသားထိကျက်အောင်
မီးအားသင့်ရုံနဲ့ကြော်ပီးရင် ဆယ်ယူ၍ အသားပြားကြော်ကို
လေးပိုင်းပိုင်းထားပါ။

​တောက်တောက်ကြော်ရန်
အိုးထဲ ဆီထည့်၍ ဆီဆူလာရင်
ဓါးပြားရိုက်ထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ထည့်ပါ။

မိမိနှစ်သက်ရာ အသီးအရွက်များထည့်ပါ။

အသားပြားကြော်ထည့်ပါ။

ရေထည့်ပါ။

ခရုဆီထည့်မွှေပါ။

ဆား, သကြား, ဟင်းချိုမှုန့်, ငရုတ်ကောင်းထည့်မွှေပါ။

ဆူပွက်လာရင် ကော်မှုန့်ကို ရေနဲ့ဖျော်၍ ထည့်ပါ။

အသင့်ခေါက်ထားသော ကြက်ဥ ထည့်ပါ။

ငုံးဥပြုတ်ထည့်ပါ။

အိုးချခါနီး တရုတ်နံနံများထည့်မွှေပီးရင် ရပါပြီ။

image