1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🥭 #သရက်သီးကောက်ညှင်းအုန်းနို့ဆမ်း 🍮🥛
"Mango Sticky Rice"
🥣 ပါဝင်ပစ္စည်းများ -
🍶ကောက်ညှင်း အုန်းနို့
- ကောက်ညှင်း ၁ ခွက် (ရေထဲတွင် အနည်းဆုံး ၄ နာရီ သို့မဟုတ် တစ်ညစိမ်ထားပါ)
- အုန်းနို့ ၁ ခွက်
- 1/3 – 1/2 cup granulated သကြား (သင်နှစ်သက်ရာ အချိုပေါ်မူတည်၍)
ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၄ ဇွန်း
🥥 အုန်းနို့အနှစ်
- အုန်းနို့ ၁/၂ ခွက်
- ဆန်မှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၈ ဇွန်း
- သရက်သီးမှည့်ကို အပိုင်းပိုင်းဖြတ်ပါ။
👩‍🍳 #နည်းလမ်း
1. ရေနွေးငွေ့ ဖြင့်ကောက်ညှင်းကိုပေါင်းရန်>>
- ကောက်ညှင်းကို သေချာဆေးကြောပါ။ ရေစိမ်ပြီး ရေစစ်ထားပါ။
- ကျက်လာသည်အထိ 25-30 မိနစ်ခန့် ရေနွေးငွေ့ပေးပြီးပေါင်းပါ။
2.ကောက်ညှင်းပေါင်း
- ကောက်ညှင်းပေါင်းနေချိန် အုန်းနို့၊ သကြား၊ ဆားတို့ကို ရောစပ်ပြီး အုန်းနို့ကို ပြင်ဆင်ပါ။ သကြားပျော်သွားသည်အထိ အပူနည်းနည်းဖြင့် အပူပေးပါ။ (အရမ်းမကျက်ပါစေနဲ့။)
- ကောက်ညှင်ပေါင်းပြီးပါက အုန်းနို့နှင့် ရောကာ အဖုံးအုပ်ကာ အုန်းနို့အရည်ရွှမ်းလာသည်အထိ မိနစ် 20 မှ 30 မိနစ်ခန့် ထိုင်ထားပါ။
3. အပေါ်မှ အုန်းနို့ လောင်းထည့်ပါ။
- အုန်းနို့ကို ဆန်မှုန့်နှင့် ဆား ရောမွှေပါ။ အနည်းငယ် ထွေးလာသည်အထိ မီးအလယ်အလတ်ဖြင့် အပူပေးပြီး ထားပါ။
4. ပြင်ဆင်ရန်
- ကောက်ညှင်းကို ပန်းကန်ပြားတစ်ခုပေါ်တွင် လှီးထားပါ။ သရက်သီးအမှည့်ကို အပေါ်မှ အုန်းနို့လောင်းပြီး အနံ့၊ အရသာရှိပြီး လန်းဆန်းစေပါသည်။
credit

image