10 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🥥 အုန်းနို့ သာကူ ကျောက်ကျော ပြုလုပ်နည်း
#saveထားပြီးနောက်မှလုပ်ကြည့်နော်
> ကျောက်ကျောမကြိုက်သူတောင် စားပြီးမှ စိတ်ပြေသွားမယ့် အရသာရှိတဲ့ အုန်းနို့ သာကူ ကျောက်ကျောနည်းလေးပါ။
---
✔ လိုအပ်တဲ့ ပစ္စည်းများ
သာကူ – ၅ ကျပ်သား
ကျောက်ကျောမှုန့် (Agar Agar တံဆိပ်) – ၁ ထုပ်
သကြား – ၁၀ ကျပ်သား
အုန်းနို့ (Cream မျိုး) – ဘူးသေး ၁ ဘူး
ဆား – ခန့်မှန်
ဆွမ်းမွှေးရွက် – ၅ ရွက်
ရေ – နို့ဆီဘူး ၂ ဘူးစာ
---
🍳 ပြုလုပ်ပုံ
အဆင့် (၁)
ဆွမ်းမွှေးရွက်ကို ကြိတ်ပြီး ရေနဲ့နည်းနည်းစိမ်ပါ။
နောက်ပြီး အရည်ကိုစစ်ယူပြီး အဖတ်ကို ဖယ်ထားပါ။
အဆင့် (၂)
ကျောက်ကျောမှုန့်၊ သကြား၊ ဆားနဲ့ ရေကိုတစ်ပါတည်းဖျော်ပါ။
ဖျော်ထားတဲ့ရည်ထဲက ၃ ပုံ ၁ ပုံကို ဆွမ်းမွှေးရည်ထဲထည့်ပြီး ကျိုပါ။
၁၀ မိနစ်လောက်ကျိုပြီးပြစ်လာရင် ခွက်ထဲသို့ထည့်ပြီး အအေးခံထားပါ။
အဆင့် (၃)
ကျန်တဲ့ ၃ ပုံ ၂ ပုံကို ပြန်ကျိုပါ။
ရေဆူလာပြီဆိုရင် အုန်းနို့ထည့်ပြီး ဆက်ကျိုပါ။
၁၀ မိနစ်လောက် ပြစ်လာတဲ့အချိန်မှာ ဇလုံတစ်လုံးထဲ ရေနွေးထည့်ပြီး အထက်မှာအိုးတင်ထားပါ။
(အေးသွားလျှင် ပြစ်လာတာတင်းသွားမှာစိုးလို့ပါ)
အဆင့် (၄)
သာကူကို သပ်သပ်အိုးတစ်လုံးမှာ နို့ဆီဘူး ၂ ဘူးထည့်ပြီး ပြုပ်ပါ။
အစေ့တွေ ပြောက်လာပြီဆိုရင် ရေသွန်ပြီး အုန်းနို့ ကျိုထားတဲ့ရည်ထဲထည့်မွှေပေးပါ။
နောက်ဆုံး ခွက်ထဲ အေးခံထားတဲ့ ပထမဆုံး ဆွမ်းမွှေးရည်ထဲ အထက်ပိုင်းကို အနည်းငယ် လောင်းပေးပါ။
အအေးခံပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားလိုက်ပါ။
အေးသွားတဲ့အခါ လှီးဖြတ်ပြီး စားလို့ရပါပြီ။
အဆင့် (၅)
ဆွမ်းမွှေးရွက်မရှိရင်...
အစားထိုးနည်းအဖြစ် –
ကြိုက်တဲ့ အရောင်နဲ့ အစာသုံးဆိုးဆေး (အရည်/အမှုန့်) တစ်စက်စီကို ရေနဲ့ဖျော်ပြီး ဆွမ်းမွှေးရွက်အစားသုံးလို့ရပါတယ်။
အရောင်လှလှလေးနဲ့ မျက်နှာပြင်ထဲ ထပ်ထည့်လိုက်ရင် ပိုလှပြီး စားချင်စိတ်လည်းကောင်းပါတယ်။
---
✅ အကြံပြုချက်
မီးတောက်နည်းနည်းနဲ့ပြုလုပ်ပါ။
အရည်စိတ်ကောင်းဖို့ အဖတ်စစ်ချင်တဲ့နေရာတွင် စစ်မှုန့်ကောင်းရင် ပိုမွှေးပါတယ်။
အုန်းနို့ရည်နဲ့ သာကူပေါင်းတာမှာ လက်မြန်မြန်လုပ်ပါ။ ခဲသွားရင် မလှပနိုင်ပါ။
---

image