3 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

😋ကြက်သားတုံယမ်း ချဥ်ချဥ်စပ်စပ်လေးပါ😋
ပါဝင်ပစ္စည်းများ -
ကြက်သားတုံး (၁ ပိဿာခန့် – ဆားနဲ့ အနည်းငယ်တင်ကြော်ထား)
တုံယမ်းအခဲ (၂ ခဲ – ပြုတ်ပြီးကျွတ်ကျွတ်နဲ့ဖြတ်ထား)
ခရမ်းချဥ်သီး (လှီးလေးဖြတ်)
မုန်လာဥနီ + မုန်ညင်းဖြူ (ကြော်မယ်)
မှို (မှိုအဖြူ/ကောက်ရိုးမှို – ဖြတ်ထား)
ပဲပြား (အရွယ်တင်ဖြတ်)
ပဒဲကော
ကြက်သွန်နီ + ကြက်သွန်မြိတ်
ငရုပ်သီးစိမ်း (အရသာအလိုက်)
ဆား၊ ငံပြာရည်၊ သကြား
လိမ္မော်သီးရည် (သဘာဝ – ချဉ်ရိုင်းသလိုလှမ်း)
ရှာလကာရည် (၁ ဇွန်းခန့်)
အုန်းနို့ (အနည်းငယ်သာ)
ရှမ်းနံနံ၊ ရှောက်နူးရွက်
သနပ်ခါးခြောက်ပွင့်လေး (အနံ့အနည်းငယ်ထွက်အောင်)
---
ချက်နည်း -
1. ကြက်သားကို ကြော်ခြင်း – ဆားနဲ့တင်ကြော်ထားတဲ့ ကြက်သားကို ကြော်ပြီးအနားသွားပါ။
2. အခြောက်ပုန်းရနံ့ပြုတ်ခြင်း –
အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေထည့်ပြီး ခရမ်းချဉ်သီး၊ မှို၊ ပဒဲကော၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ သနပ်ခါးခြောက်အနည်းငယ်ထည့်ပြုတ်ပါ။
3. ရနံ့ထွက်လာသည်နှင့် – တုံယမ်း၊ ပဲပြား၊ ကြက်သားထည့်ပါ။
4. အရသာဖျော်ခြင်း – ရှာလကာရည်၊ ငံပြာရည်၊ သကြား၊ လိမ္မော်သီးရည်ထည့်ပြီး အသင့်အတင့်စပ်အောင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ဖျော်ပါ။
5. အုန်းနို့ထည့်ခြင်း – နောက်ဆုံးအုန်းနို့အနည်းငယ်ထည့်ပြီး မလွန်အောင် တည်ပါ။
6. အနံ့ထည့်ခြင်း – ရှောက်နူးရွက်၊ ရှမ်းနံနံ၊ ကြက်သွန်မြိတ်ထည့်ပြီးဖုံးအုပ်ထားပါ။

image