3 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

အုန်းနို့ကျောက်ကျော (၂ ထပ်ထွက်အောင် ချက်နည်း)
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ –
ရေ – ၁ လီတာ
အုန်းနို့ – ၂ လီတာ (အုန်းသီး ၂ လုံးနဲ့ညှစ်ထားတဲ့အုန်းနို့)
သကြား – ၂၀ ကျပ်သား (သို့) ၂၅ ကျပ်သား (အချိုအလျှင်းအတိုင်း)
ကျောက်ကျောမှုန့် – ၂၅ ဂရမ် (တစ်ထုပ် – တယ်လီဖုန်းတံဆိပ်)
(ရွေးချယ်ဖို့) ဆား – လက်တစ်ညှပ်
---
ချက်ပြုတ်နည်း –
၁။ အုန်းနို့ ၂ လီတာ၊ ရေ ၁ လီတာ၊ သကြား၊ ကျောက်ကျောမှုန့် (နဲ့ ဆားလိုချင်ရင်) ကို တစ်ပြိုင်နက်ထဲ အိုးထဲထည့်ပါ။
၂။ မီးပူပြီးတာနဲ့ အမြဲလက်ကလှန်မွှေဖို့ မမေ့ပါနဲ့။
၃။ ဗွမ်းဗွမ်းဆူလာတဲ့အခါ မီးအား လျှော့ပြီး ဆက်လက်မွှေပါ။
၄။ မီးအနေတော်နဲ့ မိနစ် ၂၀ လောက် ဆက်ချက်ပါ။
၅။ ပြီးရင် ဗန်းထဲသို့လောင်းပြီး အအေးခံပါ။
အေးလာတဲ့အခါ
အထက်ပိုင်းမှာ အုန်းနို့ထူထူတက်လာပြီး၊
အောက်ပိုင်းမှာ ကျောက်ကျောအရည်နဲ့ သဘာဝ၂ထပ် ထွက်လာမှာဖြစ်ပါတယ်။
---
အထူးညွှန်ကြားချက် –
အုန်းနို့ထူထူကြိုက်ရင် အုန်းသီး ရင့်ရင့် သုံးပါ။
အုန်းသီး နုနု ဆိုရင်တော့ အုန်းနို့မထူပါဘူး။
အုန်းနို့ထုတ်ဖို့ – အုန်းသီး ၁ လုံးကို ရေ ၁ လီတာနဲ့ ဆုပ်ပြီးညှစ်ပါ။
---
မှတ်ချက် –
သကြားအရေအတွက်ကို ကိုယ်ကြိုက်တဲ့အချိုသက်သက်နဲ့ ညှိနိုင်ပါတယ်။
ချိုချင်ရင် – ၂၅ ကျပ်သား / ချိုပေါ့ချင်ရင် – ၂၀ ကျပ်သား ထည့်ပါ။

image