🍡 မုန့်ဗိုင်းတောင့် ပြုလုပ်နည်း လိုအပ်သောအရာများ
ဆန်မှုန့် – ၃ ခွက် (သုံးချိုးတစ်ချိုးပါ)
ကောက်ညှင်းမှုန့် – ၁ ခွက်
ဆား – အနည်းငယ်
ရေ – လိုသလောက်
ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း (နောက်ပိုင်းအတွက်)
---
အဆင့်လိုက်လုပ်နည်း
(၁) ဆန်မှုန့် ၃ ခွက်နဲ့ ကောက်ညှင်းမှုန့် ၁ ခွက်ကို ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရောပါ။
(၂) ပြီးရင် ရေကို နည်းနည်းချင်းစီထည့်ပြီးမွှေပါ။
(၃) အဲ့ဒီမွှောထားတဲ့ပစ္စည်းကို လုံးလို့ရတဲ့အထိ နယ်ပါ။
(၄) နယ်ထားတဲ့မုန့်ကို အလုံးကြီး ၂ လုံးလောက် ခွဲယူပြီး ရေနွေးပူပူထဲထည့်ပြုတ်ပါ။
→ အချိန် – ၅ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
→ ပြုတ်ပြီးရင် ဆေးပြီး အအေးခံပါ။
(၅) အအေးခံပြီးတဲ့နောက် ပြန်နယ်ပါ။
→ နယ်ချိန်မှာ ဆီ ၁ ဇွန်းထည့်ပြီးနယ်ပါ။
→ မုန့်သားက ပျော့ပျော့အိအိလေးဖြစ်အောင်နယ်ပါ။
(၆) ကိုယ်ကြိုက်တဲ့ပုံစံလေးဖြင့် အလုံး/အရုပ် လုပ်ပါ။
(၇) ပေါင်းမဲ့ခွက်လေးမှာ ဆီသုတ်ပြီး မုန့်ထည့်ပါ။
(၈) ၂၅ မိနစ်လောက် ပေါင်းပါ။
---
အမျှင်လေးလေး ထည့်ဖို့ အကြံပြုချက်များ
ပဲဆီ
နှမ်းလှော်ထောင်း
အုန်းသီးခြစ်
သကြား (အချိုကြိုက်ရင်)
📌 အစင်းရာလေးလုပ်ချင်ရင် –
→ မုန့်ဗိုင်းတောင့်လေးကို ဘီးသန့်ပေါ်မှာတင်ပြီး လိမ့်လိုက်လို့ရပါတယ်။
---
😋 အခုနဲ့ မုန့်ဗိုင်းတောင့် ပူပူနွေးနွေးလေးကို ကိုယ်တိုင်အိမ်မှာ စားနိုင်ပြီနော်။
