1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဆားဘဲဥသုပ်

ဆားဘဲဥဆိုတာ ဘဲဥကို ဆား ၁ပုံ ရေ၃ပုံ နဲ့ရောပြီး အလုံပိတ်ဗူးထဲ တစ်လခွဲလောက် စိမ်ပြီးနောက်မှာ ရလာတဲ့ ဘဲဥပါ။ စားကောင်းတဲ့ ဘဲဥလေးမို့ ခနခနသုပ်စားဖြစ်တယ်။ ကြက်သွန်နီ နံနံပင် ငရုတ်သီးစိမ်း ဆားဘဲဥတို့ကို ပါးပါးလှီး ဆီ ကြက်သားမှုန့် ထည့် အပေါ်ကနေ သံပုရာရည်လေးရွဲရွဲလေးဆမ်းပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားရင် လွှန်ကောင်းတဲ့ ဆားဘဲဥသုပ်လေးပါ။

image