ကြာရှည်အထားခံပီး စားလို့လဲကောင်းတဲ့ #ပုစွန်ခြောက်ဘာလချောင်ကြော် 😋😋
*****************************
ကြက်သွန်နီ....... ၁၅လုံး (ပါးပါးလှီးထား)
ကြက်သွန်ဖြူဥကြီး..... ၃ဥ(ပါးပါးလှီးထား)
မန်ကျီးမှည့်ရည်.......လက်တဆုပ်စာ (ရေနွေးစိမ်)
ငရုပ်သီးအကြမ်းဖတ်......တဇွန်း(ယောက်ဇွန်း)
ငါးပိ....ကြိုက်သလောက်
ပုစွန်ခြောက်မှုန်.....၅ ကျပ်သားခန့်
ထန်းလျက်.....၁ဇွန်း(ရေနွေးစိမ်ထား)
အရသာမှုန့်..... အနည်းငယ်
ဆား....အနည်းငယ်
ဆီ...... လိုသလောက်
အရင်ဦးဆုံး ကြက်သွန်ဖြူ ​အရင်ကြော် ဆီစစ်ထား
ပြီရင် ကြက်သွန်နီ ကြော်ပြီ ဆီစစ်ထားပါ
ငရုတ်သီး အကြမ်းဖတ်ကို ရွရွ​လေးဖြစ်အောင်ကြော်ပြီး ငါးပိထည့်မွှေ
ပုစွန်ခြောက်မှုန့် ထည့်မွှေ
မကျီးရည် ထည့်မွှေပါ။
ထန်းလျက်ရည်ထည့်မွှေပါ။
ဆား
အရသာမှုန့် ထည့်မွှေပါ။
ဆီ​ပြန်လို့ အနံ့လေးမွှေးလာရင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။
ကြက်သွန်နီကြော်နဲ့
ကြက်သွန်ဖြူကြော်ထားတာ ထည့်မွှေပါ။
ရပါပြီနော်
ကြော်နည်းကတော့ အများကြီးပါ
ကိုယ့်အကြိုက်ကြော်သလို​ကြော်တာပါနော်

image