ဘာနဲ့ပဲဖြစ်ဖြစ် တွဲဖက်ပြီးစားလို့ရမယ့် #အချဉ် လုပ်နည်းများ Save ထားပါ 😍😍
1 ဘိတ်ချဉ်ဆော့
ဟင်းပွဲ အမျိုးမျိုး၊ ခေါက်ဆွဲ/ကြာဆံ/ကတ်ကြေးကိုက်ကြော်နဲ့ပဲတွဲစားစား
လိုက်ဖက်တဲ့ ဆော့လေးပါ ။
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်းဖြူ 3 မွှာ ပါးပါးလှီး
ငရုတ်သီးစိမ်း 3 တောင့် ပါးပါးလှီး
သံပရာသီး 2 စိတ်လောက်ညှစ်ထည့်
ဆား၊ သကြားအနည်းငယ်ထည့်
ပဲငံပြာရည်အကြဲအနည်းငယ်ထည့်ပြီး
ရေအနည်းငယ်နဲ့ရောပြီး သမအောင်မွေလိုက်ရုံပါပဲ ။
________________________________
2 ဂျင်းချဉ်
ကြက်သားကင်၊ အမဲသားကင်၊ ဆိတ်သားကင်တို့နဲ့တွဲဖက်စားရတဲ့ ဆော့လေးပါ။
ပြုလုပ်နည်း
ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ဆား(သို့) ငံပြာရည် အနည်းငယ်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ် ၊
ရှာလကာရည်အနည်းငယ်တို့ကို ရောပြီးကြိတ်လိုက်ရုံလေးပါပဲနော်😉
________________________________
3 ပင်လယ်စာများနဲ့တွဲဖက်စားနိုင်တဲ့ဆော့
ငါးကင်၊ ပုဇွန်ကင်တို့နဲ့ အရမ်းတွေလိုက်ဖက်တဲ့ဆော့လေးပါ။
ပြုလုပ်နည်း
ပထမဦးဆုံး ငရုတ်သီးစိမ်းကို နူးအိလာအောင်အရင်ပြုတ်ပြီး
ဆုံထဲမှာ(ကြိတ်စက်ထဲမှာ) ညက်အောင်လုပ်ပါ ။
မန်ကျည်းမှည့်ရည်ကို ကျဲကျဲလေး ဖျော်ထားပြီး ဆား၊သကြား၊
ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်နဲ့ အားလုံးရောမွှေလိုက်ရင် စားဖို့ ready ဖြစ်ပါပြီ ။
________________________________
4 အကြော်စုံနဲ့တွဲဖက်စားနိုင်တဲ့အချဉ်ရည်လေးပါ။
ပြုလုပ်နည်း
မန်ကျည်းရည် ပျစ်ပျစ်လေးဖျော်ထားပြီး၊ ဂျင်းလက်တစ်ဆစ်၊
ကြက်သွန်ဖြူ 2 မွှာ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း 4 တောင့် (3မျိုး) တို့ကို
ညက်အောင် ကြိတ်/ထောင်းပြီး ထန်းလျက် 1 ခဲပါထည့်ပြီးကြိတ်/ထောင်း၊
အားလုံးညက်ပြီဆို စောစောကဖျော်ထားတဲ့ မန်ကျည်းရည်ထည့်၊
ဆား၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်ထည့်၊ နံနံပင်ပါးပါးညှပ်ထည့်၊
ငရုတ်သီးအကျက်မှုမ့်ထည့်ပြီး အားလုံးရောသမအောင် မွှေလိုက်ရင် စားလိုရ့ပါပြီ ။
________________________________
5 သံပရာငရုတ်ချဉ် (အလွယ်ကူဆုံးလေးပါ)
ပြုလုပ်နည်း
ငရုတ်သီးစိမ်း/နီကို ပြုတ်ပြီးညက်အောင်ထောင်း/ကြိတ်ထားပြီး၊
ဆား၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်နဲ့ရောလိုက်ရုံပါပဲ ။
____________________________
6 ထိုင်းဆော့
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်းဖြူ 3 မွှာနဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း 3 တောင့် တို့ကို
အရင်ညက်အောင်ထောင်း/ကြိတ်ပြီး၊ နံနံပင် 3 ပင်ညှပ်ထည့်၊
ထန်းလျက် 1 ခဲပါရောထည့်ပြီးညက်ပြီဆိုမှ သံပရာသီး 1 ခြမ်းညစ်ထည့်၊
ဆား၊ သကြားအနည်းငယ်ထည့်၊ ယိုးဒယားငံပြာရည်၊ ပဲငံပြာရည်အကျဲအနည်းငယ်ထည့်ပြီး၊ ဆန်လှော်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း 1 ဇွန်းခွဲလောက်ထည့်ပြီး သမအောင်မွှေပေး၊
ကြက်သွန်နီဥသေး 1 လုံးပါးပါးလှီးထည့် နံနံပင်ပါးပါးလှီးပြီး
ငရုတ်သီးအကျက်မှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း 1 ဇွန်းလောက်ထည့်ပြီးရင်
ထိုင်း style ဆော့အချဉ်လေးရပါပြီ ။
#credit
