3 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ကုလားပဲလုံးသုပ် ( သက်သက်လွတ် ) မစားဘူးသေးရင် လုပ်စားကြည့်ပါ 😋😋
***************************
သက်သက်လွတ်စားသုံးသူများအတွက်
အသားဓါတ်ပါဝင်တဲ့ ပဲသုပ်နည်း တင်ပေးလိုက်ပါတယ်။
အသီးအရွက်ချည်းပဲစားပီး ပဲ,အာလူး မစားတဲ့အခါမွာ
မူးမိုက္တာ,နားအူတာတွေ ဖြစ်တတ်ပါတယ်။
ကုလားပဲလုံးသုပ်မှာ ကုလားပဲလုံး,ကုလားပဲဆန်,
အာလူး,ခရမ်းချဉ်သီး,ဂေါ်ဖီများ ပါဝင်တာကြောင့်
လိုအပ်တဲ့ အသားဓါတ္ကို ရရှိစေမှာ ဖြစ်ပါတယ်။
သုပ်နည်းကို ရိုးရှင်းလွယ်ကူအောင် ရေးပေးထားပါတယ်။
_________________________________________________
ပါဝင် ပစ္စည်းများ
***************
ကုလားပဲဆန်,ကုလားပဲလုံး,အာလူး
ဒံပေါက် မဆလာ,ကရဝေးရွက်,ကြက်သွန်ဖြူ/နီ
ဆား,အရသာမှုန့်
ခရမ်းချဉ်သီး,ဂေါ်ဖီ,နံနံပင်,ပူစီနံ,ကြက်သွန်နီ,ငရုတ်သီးစိမ်း
မကျီးရည်
_________________________________________________
ပြင်ဆင်ထားရန်
**************
ကုလားပဲဆန်( ပြုတ်ပီးထောင်းထားပါ )
ကုလားပဲလုံး ( နူးအောင် ပြုတ်ပီး ရေစစ်ထားပါ )
အာလူး ( အခွံနွှာပီး အတုံးတုံးထားပါ )
ကြက်သွန်ဖြူ/နီ ထောင်းထားပါ။
ရေ( ဟင်းရည် အပျစ်အကျဲလိုသလို ချိန်ထည့်ပါ)
_________________________________________________
ချက်ကြရအောင်
****************
ချက်မယ့်အိုးထဲကို ပြင်ဆင်ထားတာတွေ ထည့်ပါမယ်။
ကုလားပဲဆန်,ကုလားပဲလုံး,အာလူး,ကြက်သွန်ဖြူ/နီ
ဒံပေါက် မဆလာ,ကရဝေးရွက်, ဆား,အရသာမှုန့်
ရေ
အားလုံးထည့်ပီး အာလူးနူးတဲ့အထိ တည်ရပါမယ်။
( အာလူး နူးရင်တော့ စားသုံးလို့ရပါပီ )
_________________________________________________
ပွဲပြင်ကြရအောင်
***************
စားမယ့်ပန်းကန်ထဲကို
အာလူး နဲ့ ကုလားပဲလုံးပြုတ်များ ထည့်ပီး
ခရမ်းချဉ်သီး,ဂေါ်ဖီ,ကြက်သွန်နီ,
နံနံပင်,ပူစီနံ,ငရုတ်သီးစိမ်း,မကျီးရည်တို့ကို
မိမိနှစ်သက်တဲ့ ချဉ် ငံ စပ် အရသာအတိုင်း ချိန်ဆထည့်ပီး
ကုလားပဲလုံးသုပ်လေး စားသုံးနိုင်ပါပီ။
_________________________________________________
က်မ ချက်တဲ့ အချိုးအစားကတော့
******************************
ကုလားပဲဆန်( နို့ဆီဗူး ၁ လုံး )
ကုလားပဲလုံး ( နို့ဆီဗူး ၁ လုံး )
အာလူး ( ၅ လုံး )
ရေ ( တစ္လီတာ )
ဒံပေါက် မဆလာ ( လဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း )
ကရဝေးရွက် ၅ ရွက်
ကြက်သွန်ဖြူ ၂ လုံး / ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး
ဆား ( လဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း အမောက် )
အရသာမှုန့် ( လဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း )
အိုးခ်ခါနီးမွာ မိမိနှစ်သက်တဲ့အရသာကို မြည်းပီးမှ
လိုရာထပ်ပြင်နိုင်ပါတယ်။

image