#အာပူလျှာပူရခိုင်မုန့်တီသုပ်အနှစ် အလွယ်လုပ်နည်း
ချက်ရတာလည်းလွယ်ပြီးအရမ်းကြိုက်လို့ထမင်းမစားချင်တဲ့နေ့ဆိုခဏခဏလုပ်စားဖြစ်တယ်။
လုပ်နည်းကတော့.......
ကိုယ်ကြိုက်တဲ့ငါး လက်တဝါးစာလောက်တပိုင်းကို ရေဆေးသန့်စင်ပြီး နနွင်းမှုန့်၊ ငံပြာရည်အသင့်သင့်၊ စပလင်နဲ့ ရေနည်းနည်းလေးထည့်ပြီး ဆယ်မိနစ်လောက်ပြုတ်ပြီး အသားနွင်ထားပါ။
ငရုပ်သီးစိမ်းကို ကိုယ်အစပ်စားနိုင်သလောက်နဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုပ်ကောင်းတို့ကို ထောင်းထားပါ။
ပြီးရင် စောစောကငါးပြုတ်လို့ကျန်နေ့တဲ့အရည်ထဲကို ရေကိုကိုယ်လိုချင်သလောက်အပျစ်အကျဲ ကြည့်ပြီး ချိန်ထည့်ပါ။
ကိုယ့်ရဲ့ငါးအပေါ်မူတည်ပြီးထည့်ပါ။
ငါးပြုတ်ရည်ထဲကို နွင်ထားတဲ့ငါးအသားတွေထည့် ထောင်းထားတာတွေနဲ့ စိမ်းစားငပိထည့်ပါ။
အရသာအတွက် ဆား၊ ကြက်သားမှုန့် ကိုယ်အဆင်ပြေတာထည့်ပြီးတည်ပါ။
ငရုပ်သီးလည်းကျက် ကိုယ်လိုချင်တဲ့
ရေအပျစ်အကျဲရရင်
အရသာအပေါ့အငန် ကိုယ်လိုချင်သလောက် စိတ်ကြိုက်မြည်းပြီးရင် ရပါပြီရှင့်။
ပြီးရင်မန်ကျည်းမှည့်ရည်လေးဖျော်
ကြက်သွန်နီနဲ့ နံနံပင်လေး ပါးပါလှီး
ဆီချက်လေးချက်ပြီး စားလို့ရပါပြီးရှင့်
ငါးဖယ်ကြော်လေးပါထည့်သုပ်ရင်တော့ အလွန်ကိုစားကောင်းတဲ့ ရခိုင်မုန့်တီသုပ်လေးပါရှင့်.....။ 😋
Credit - Kay Khaing Oo
