မုန့်ဗိုင်းတောင့် ပြုလုပ်နည်း.....။ 😋
ဒီမှာတော့ ရောင်းတဲ့သူမရှိတော့ စားချင်ရင်ကိုယ်တိုင်လုပ်မှ စားရတဲ့မုန့်လေးပေါ့။ 😊
ပြုလုပ်နည်း.......။
ကောက်ညှင်းမှုန့် ၁ ဇွန်း
ဆန်မှုန့် ၃ ဇွန် သုံးချိုးတစ်ချိုးပါ။
(ဆန်ချိန်ခွက်နဲ့ ဆန်မှုန့်သုံးခွက်ဆို ကောက်ညှင်းမှုန့်တစ်ခွက်) တို့ကို ဆားအနည်းငယ်နဲ့ရောပြီး မွှေပါ။
ပြီးရင် ရေကိုနည်းနည်းချင်းစီထည့်ပြီး နယ်ပါ။
လုံးလို့ရတဲ့အနေအထားလောက်အထိ နယ်ပါ။
ပြီးရင် နယ်ထားတဲ့မုန့်နှစ်တွေကို အလုံးကြီးကြီးနှစ်လုံးလောက်ခွဲလုံးပြီး ရေနွေးပွက်ပွက်ဆူမှာ ငါးမိနစ်လောက် ထည့်ပြုတ်ပါ။
ပြီးရင် ဆယ်ပြီးအအေးခံပြီး ပြန်နယ်ပါ။
နယ်တဲ့အခါ ဆီ ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်းလောက်ထည့်နယ်ပါရှင့်။
မုန့်သားလေးတွေ ပျော့ပျော့အိအိလေးရလာတဲ့အထိနယ်။
ပြီးရင် မုန့်ကို ကိုယ်ကြိုက်တဲ့ပုံစံလေးတွေလုပ်ပြီး ပေါင်းမဲ့ခွက်လေးကို ဆီသုတ်ပြီးထည့်ပါ။
ပြီးရင်တော့ ၂၅ မိနစ်လောက်ပေါင်းပြီးရင် ရပါပြီး။
ပူပူနွေးနွေးလေးကို ပဲဆီလေးဆမ်း၊ နှမ်းလှော်ထောင်းလေးဖြူး၊ အုန်းသီးခြစ်လေး ထည့်ပါ။
အချိုကြိုက်ရင် သကြားလေးထည့် အရမ်းစားကောင်းပါတယ်။
အစင်းရာလေးတွေလုပ်ချင်ရင်ဘီးသန့်သန့်လေးပေါ်တင်ပြီးလိမ့်လိုက်ပါရှင့်......။
Credi

image