ဆန်ခေါက်ဆွဲ ညှပ်ခေါက်ဆွဲ သုပ်နည်း
ထိုင်းမှာနေတဲ့သူတွေဆိုပုံမှာပြထားတဲ့ဖတ်ထိုင်းကြော်တဲ့အထုပ်လေးကညှပ်ခေါက်ဆွဲလိုပဲအတော်လေးအဆင်ပြေပါတယ်
စျေးလည်းမကြီးပါဘူး
သူ့ကိုပြုတ်ဖိုရေနွေးဆူအောင်တည်ပါ
ပြီးရင်ဆီလေးတစက်နှစ်က်ထည့်ပြီးအလွန်ဆုံးခုနှစ်မိနစ်ရှစ်မိနစ်လောက်ပြုတ်ပါ
လက်လေးနဲ့စမ်းကြည့်ရင်အိအိလေးဖြစ်တဲ့အနေအထားလေး
ပြီးရင်ရေဆေးချပြီး ပူပူလေးရှိနေတဲ့အနေအထားမှာဆီလေးနည်းနည်းနဲ့နယ်ပေးလိုက်ပါ
အေးသွားရင်ကပ်မနေတော့ပဲအရမ်းကိုစားလို့အဆင်ပြေပါတယ်
ခေါက်ဆွဲသုပ်ရန်ကြက်သားရင်အုံသားလေးကိုနုတ်နုတ်စင်းပြီးကြက်သွန်ဖြူနီ ဂျင်းအရောင်တင်ထောင်းထားတာလေးနဲ့ဆီသတ်ပြီးဆီပြန်အောင်ချက်ထားပါ
ကြက်သွန်ဖြူ နီဆီချက်ချက်ထားပါ
ပဲကျက်မုန့် ငရုပ်သီးအကျက်မုန့်လေးအဆင့်သင့်လုပ်ထားပါ
ကြက်သွန်နီနဲ့နံနံပင်ပါးပါးလှီးထားပါ
အချဥ်အတွက်မန်ကျည်းရည်သို့မဟုတ်သံပုရာသီးလေးထည့်ပါ
ပြီးရင်ခေါက်ဆွဲတပွဲစာထည့်ပြီးအဆာပလာနဲ့အရသာကိုကိုယ်အဆင်ပြေသလိုထည့်သုပ်ပြီးရပါပြီ
ဂေါ်ဖီဟင်းခါးအတွက်ရေလိုသလောက်ထည့်ပြီးဆူအောင်တည်ပါ
ငပိစိမ်းစားနဲ့ကြက်သားမုန့် ဆားလေးထည့်ပါ
ပြီးရင်ဂေါ်ဖီပါးပါးလှီးထည့်
ငရုပ်ကောင်း နဲ့ကြက်သွန်ဖြူလေးထောင်းထည့်ပြီးရပါပြီရှင်
မနက်စာပဲဖစ်ဖြစ်ထမင်းမစားချင်တဲ့အချိန်တွေဆိုအလွယ်တကူလေးသုပ်စားလို့ကောင်းပါတယ်

image