ကြက်ဥ 🥚အစိမ်းနဲ့အပြုတ်
ဘယ်ဟာ ပိုကောင်းလဲ?
ကျွန်တော်တို့ ငယ်စဉ်ကတည်းက ကြက်ဥ အစိမ်း
ကာချက်သောက်တာ ပိုကောင်းသလိုလို အရပ်
စကားတွေကြောင့်ဝါဒီများခဲ့ကြမှာပါ။
ကြက်ဥပြုတ်မှ protein 90% ခန့်ကို ခန္ဓာကိုယ်က
စုပ်ယူနိုင်ပီးကြက်ဥအစိမ်းမှ protein 50% ခန့်သာ စုပ်ယူနိုင်ပါသည်။
နောက်ထပ်လေ့လာမှုတစ်ခုအရ အရွယ်ရောက်ပီး
ကျန်းမာသူများကို သုတေသနပြု စမ်းစစ်ကြည့်ရာ
တွင် ကြက်ဥ 🥚ပြုတ်စားသုံးမှုတွင်
protein 94% အထိ ခန္ဓာကိုယ်က စုပ်ယူ အသုံးပြု
နိုင်ပီး ကြက်ဥ 🥚အစိမ်းမှ 74% သာစုပ်ယူနိုင်ပါ
သည်။
ထို့ကြောင့် ကြက်ဥကို ပြုတ်၍ဖြစ်စေ
ချက်၍ဖြစ်စေ စားသုံးခြင်းသည် အစာချေဖျက်
ရန်ပိုမိုကောင်းမွန်ပီး ပရိုတိန်းလည်း ပိုမိုစုပ်ယူ
အသုံးပြုနိုင်ပါသည်။
ကြက်ဥအစိမ်းစားခြင်းသည် ဘက်တီးရီးယားများ
နှင့်ဆက်စပ်သော ကျန်းမာရေးပြသနာများနှင့်
အခန့်မသင့်လျင် Food poison ☠️ ဖြစ်စေနိုင်ပါသည်။
သာမန်ကြက်ဥ 🥚တစ်လုံး(အနှစ်+အကာ)တွင်
ပျမ်းမျှ ပရိုတိန်း ၆ ဂရမ် ပါဝင်ပီး ၎င်း၏ ၆၀%
၃.၅ ဂရမ်သည် အကာမှ ရရှိပီး ကျန်၄၀% ဖြစ်သော
၂.၅ ဂရမ်သည် အနှစ်မှရရှိပါသည်။
မနက် Breakfast 🥞 တွင် ဥစားသုံးသူများသည်
နောက်ထပ် ၂၄ နာရီအတွင်း သိသိသာသာ
အစားလျော့စားနိုင်ကြောင်း လေ့လာတွေ့ရှိရ
သည့်အတွက် ဝိတ်ချလိုသူများသည်
Breakfast တွင် ဥစားသင့်ပါကြောင်း-----
Copy ယူမည့်သူများ ဖြတ်ညှပ်ကပ် မလုပ်ဘဲ
အပြည့်အဝ credit ပေးပါရန်🤝
