15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

အရမ်းအရသာရှိတဲ့ "ပုဇွန်ကြော်ကြော်မွှေးမွှေးလေး"🦐🥘
#အဓိကပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပုစွန် (အခွံခွာပြီး ပါးပါးလှီးထားပါ) 200 ဂရမ်
- ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်ဖြူ ၂ ဇွန်း
- သကြား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ကမာဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ဟင်းရွက်ဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း (ကြော်ရန်)
- နှမ်းဖြူစေ့လှော် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ် (အရသာအတွက်)
🥘🥘🥘🥘🥘🦐🦐🦐🦐🥘🥘🥘🥘🥘🥘
#ပြုလုပ်ပုံ
1. ပုစွန်ကို သန့်စင်အောင်ဆေးကြောပြီး အခွံခွာပြီး အမြီးချွတ်နောက်ကျောချီးထုတ်ပြီး ပန်းကန်တစ်ခုတွင်ဖယ်ထားပါ။
2. ဒယ်အိုးထဲကို ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဆီထည့်ကာ ဆီပူလာလျှင် ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်ဖြူများကို မွှေးလာသည်အထိ ကြော်ပေးပါ။
3. ပုဇွန်ကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ။ ပုစွန်များအရောင်ပြောင်းလာတဲ့အထိကြော်ကာ သကြား၊ ငါးငံပြာရည်၊ ပဲငံပြာရည်နှင့် ကမာဆီထည့်ပြီး တစ်သားထဲကျအောင်မွှေပေးပါ။
5. မွှေထားတဲ့အထဲတွင် နှမ်းဖြူစေ့ကို ဖြူးပြီး ထပ်ရောမွှေကြော်ပေးပါ။
6. **ပြင်ဆင်မှု**
- ကြော်ထားသောပုဇွန်များကို ပန်းကန်ထဲထည့်ကာ ကြက်သွန်ဖြူကြော်၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်များဖြူးကာ ထမင်းပူပူလေးနဲ့သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင့်။

image