5 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးသလောက်ပေါင်းအလွယ်ကူဆုံးနည်း

ငါးသလောက် တစ်ကောင်ကို အကြေးထိုး,
အူဖောက် သန့်စင်ပီး

ဆား,သကြား,အရသာမှုန့် နနွင်း,ရှောက်သီးတို့ဖြင့်နယ်၍ နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။

ခရမ်းချဉ်သီး နှစ်ခြမ်းခြမ်းထားပါ။

ကြက်သွန်နီ နှစ်ခြမ်းခြမ်းထားပါ။

ကြက်သွန်ဖြူမွှာလေးများ မထူမပါး လှီးထားပါ။

ငါးသလောက် ပေါင်းပါတော့မယ်။

***

အိုးထဲဆီထည့်၍ ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့် ထည့်မွှေပီးရင် အပူပေးပီး မီးခဏပိတ်ပါ။

နှစ်ခြမ်းခြမ်းထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ ခရမ်းချဉ်သီးကို အောက်မှခံပြီး ခင်းပါမယ်။

ပီးရင် နှပ်ထားတဲ့ ငါးသလောက်များ တင်ပါမယ်။

ရေနွေးပူပူကို ငါးသလောက်မြုပ်အောင် ထည့်ပါမယ်။

မီးအားမပြင်းစေပဲ တည်ထားပါမယ်။ ရေခန်းရင် နောက်တစ်ရည် ထပ်ထည့်ရပါမယ်။ ပဲငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ထည့်ပါမယ်။

ရေခန်းခါနီး, အိုးချခါနီး ၁၅ မိနစ် အလိုမှာ ကြက်သွန်ဖြူခွဲခြမ်းလေးများ ထည့်ပေးပါ။

ဆီပျံလာရင် ငါးသလောက်ပေါင်းရပါပီ။

image