16 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

အိမ်မှာ မိသားစုနဲ့အတူ လုပ်စားဖို့ #မုန့်ချိုသွင်း #မုန့်ကြက်ဥ လုပ်နည်းလေးပါ Save😍😍
+++++++++++++++++++++++++++++
(အိမ်မှာ အလွယ် လုပ်စားကြမယ်)
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
++++++++++++++
၁-မွှေးကောက်ညင်းမှုန့် -၁ထုတ်
၂-မွှေး ဆန်စိမ်းမှုန့် -၁ထုတ်
၃-ရွှေလိပ်ပြာ အကြော်မှုန့်-၁ထုတ်
၄-ရေ-၆၀၀ ml(မုန့်အနှစ်နယ်ရန်)
၅-ထန်းလျှက်-၅၀ ကျပ်သား
(ထန်းလျှက်ကြိုရန် ရေ ၅၀၀ ml)
၆-ဆီ/ဆား
ပြုလုပ်နည်း
၁-ကောက်ညှင်းမှုန့် ဆန်စိမ်းမှုန့် ရွှေလိပ်ပြာမှုန့်တို့ကို ဆားအနည်းငယ် ရေ ၆၀၀ ml ဖြင့် သမအောင်မွှေထားပေးပါ။
၂-ထန်းလျှက် ၅၀ ကျပ်သားကို ရေ ၅၀၀ml ဖြင့်ကြိုပြီး ဇကာဖြင့်အမှိုက်များ စစ်ထားပါ။
၃-ရေသန့်ဘူးခွံတစ်ခုထဲသို့ မုန့်အနှစ်များထည့်ပါ။ဘူးအဖုံးကို အပေါက်သေးတစ်ခုဖောက်ထားပါ။
၄-ဒယ်ပူလာလျှင်ဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာလျှင် ရေသန့်ဘူး အပေါက်လေးမှ မုန့်အနှစ်များ ညှစ်ချပြီးကြော်ပါ။
၅-မုန့်များကျက်လျှင် ထန်းလျှက်ရည်ထဲ ထည့်စိမ်ပြီး ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ဆယ်ထည့်ပါ။
(မိမိအိမ်မှာပဲ မုန့်ချိုသွင်းလေး အလွယ်တကူကြော်စားနိုင်ပါပြီနော်)

image