16 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဖာကဖောင်ကြော်နည်း။ ထိုင်းဟင်းလျာတစ်မျိုးဖြစ်ပြီးအောက်တွင် ရိုးရှင်းသော ဖာကဖောင်ကြော်နည်းကို ဖော်ပြပေးထားပါသည်။
### **လိုအပ်သော ပါဝင်ပစ္စည်းများ**
- ဖာကဖောင်ရွက် (Water Spinach / Morning Glory) - ၁ စည်း
- ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ မွှာ (ထုထောင်းထားပါ)
- ငရုတ်သီးစိမ်း - ၂-၃ စိမ်း (အလိုရှိသလို ထည့်နိုင်ပါသည်)
- ငံပြာရည် (Fish Sauce) - ၁ ဇွန်း
- သကြား (သို့) ထိုင်းဟင်းချိုမှုန့် - ၁ ဇွန်းခွဲ
- ပဲငံပြာရည် (Soy Sauce) - ၁ ဇွန်း
- ဆီ - ၂ ဇွန်း
- ရေအနည်းငယ်
- ကြက်သား/ ပုဇွန် /ဝက်သား/ပြည်ကြီးငါး ကြိုက်နှစ်သက်ရာ
### **ကြော်နည်း**
1. **ဖာကဖောင်ကို သန့်စင်ပါ**
- ဖာကဖောင်ကို ရေဆေးကြောပြီး ချွေထားပါ
2. **ဆီပူအောင်အပူပေးပါ**
- ဒယ်အိုးတစ်လုံးတွင် ဆီကို အပူပေးပါ။
- ထောင်းထားတဲ့ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းကို ဆီသတ်ပါ (မွှေးရန် ၁ မိနစ်ခန့် မွှေပေးပါ)။
3. **ကြက်သား/ပုဇွန်/ပြည်ကြီးငါး/ဝက်သားကြိုက်နှစ်ရာအသားအသံုးပြုနိုင်ပါတယ်- အသားထည့်မည်ဆိုပါက ကြက်သွန်ဖြူနှင့် အတူ ရောကြော်ပေးပါ
4. **ဖာကဖောင်ထည့်ပါ**
- ဖာကဖောင်ရွက်ကို ထည့်ပြီး အပူပြင်းပြင်းဖြင့် မွှေပေးပါ (၂-၃ မိနစ်)။
5. **ဟင်းချိုအရသာထည့်ပါ**
- ငံပြာရည်၊ သကြား (သို့) ထိုင်းဟင်းချိုမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်တို့ကို ထည့်ပါ။
- လိုအပ်ပါက ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရွက်နုများ နူးညံ့သည်အထိ မွှေပေးပါ။
6. *
- အရွက်များ နူးညံ့ပြီး အရောင်တောက်ပါက မီးဖိုမှ ချပါ။
### **အရသာပိုမိုကောင်းမွန်စေရန်**
- ထိုင်းစတိုင် ဖာကဖောင်ကြော်လုပ်လိုပါက **ငရုတ်သီးခြောက်မှုန့်** အနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါသည်။
- **ထိုင်းငံပြာရည် (Fish Sauce)** ကို အဓိကထားသုံးပါက အရသာပိုနီးစပ်ပါသည်။
- အရွက်များ အရမ်းမပျော့အောင် အပူပြင်းပြင်းဖြင့် အမြန်ကြော်ပါ။
ဖာကဖောင်ကြော်ကို ထမင်းနှင့်ကြက်ဉဟဘွိုင်ကြော်နဲ့တွဲဖက်၍ သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။ ချိုချဉ်နှင့် စပ်ဖျဉ်းဖျဉ်းအရသာကို နှစ်သက်ပါက ဤဟင်းလျားကို အိမ်တွင် အလွယ်တကူပြုလုပ်နိုင်ပါသည်။ 😊
ကြိုက်နှစ်သက်သော အရသာရှိပါစေ! 🍜
Crd original upload

image