🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥
