Tom Yum ဟင်းသည် ထိုင်းဟင်းလျာတစ်မျိုးဖြစ်ပြီး ချဉ်ချိုအရသာနှင့် စပ်လျဉ်းနေတဲ့ ဟင်းတစ်ခွက်ဖြစ်ပါတယ်။
### ပါဝင်ပစ္စည်းများ:
1. ပင်လယ်စာ (ပုဇွန်၊ ကဏန်း၊ ငါး) - 200 ဂရမ်
2. မှို (ထိုင်းမှို သို့မဟုတ် စံပယ်မှို) - 100 ဂရမ်
3. ခရမ်းချဉ်သီး - 2 လုံး
4. ကြက်သွန်ဖြူ - 4 မွှာ
5. ကြက်သွန်နီ - 1 လုံး
6. သံပုရာရွက် (Kaffir Lime Leaves) - 5 ရွက်
7. လီမွန်ဂရပ်စ် (Lemongrass) ဆပလင်- 2 ချောင်း
8. ငရုတ်သီးစိမ်း - 2 လုံး
9. ငါးငံပြာရည် - 2 ဇွန်း
10. သံပုရာရည် - 2 ဇွန်း
11. သကြား - 1 ဇွန်း
12. ဆား - လိုသလောက်
13. နံနံပင် - အနည်းငယ်
14. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
15. ရေ - 4 ခွက်
### ချက်နည်း:
1. **ပြင်ဆင်ခြင်း**: ပုဇွန်ကို သန့်စင်ပြီး ခေါင်းနှင့် အခွံခွာထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီ၊ ခရမ်းချဉ်သီးတို့ကို လှီးထားပါ။ လီမွန်ဂရပ်စ်ကို အရွယ်တော်လေးတုံးပြီး ထောင်းထားပါ။ ငရုတ်သီးစိမ်းကို လှီးထားပါ။
2. **ဟင်းရည်ပြုလုပ်ခြင်း**: အိုးထဲတွင် ရေ 4 ခွက်ထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ပါ။ ရေဆူလာပါက ဆပလင်၊ သံပုရာရွက်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီ၊ ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကို ထည့်ပါ။ 5 မိနစ်ခန့် ဆူပွက်အောင်တည်ပါ။
3. **ပင်လယ်စာထည့်ခြင်း**: ပုဇွန်နှင့် မှိုကို ထည့်ပြီး 5 မိနစ်ခန့် ဆူပွက်အောင်တည်ပါ။
4. **အရသာချိန်ခြင်း**: ငါးငံပြာရည်၊ သံပုရာရည်၊ သကြား၊ ဆားတို့ကို ထည့်ပြီး အရသာချိန်ပါ။
5. **အဆင်သင့်ဖြစ်ခြင်း**: နံနံပင်နှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ကို ဖြူးပြီး ပူပူနွေးနွေး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
Tom Yum ဟင်းကို ထမင်းနှင့် တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါတယ်။ ချဉ်ချိုအရသာနှင့် စပ်လျဉ်းနေတဲ့ ဟင်းတစ်ခွက်ဖြစ်ပြီး ထိုင်းဟင်းလျာကို နှစ်သက်သူများ အတွက် အထူးသင့်တော်ပါတယ်
