ထိုင်းထမင်းေကြာ်နည်း။
ထမင်းကြော်ဟာ ထိုင်းအစားအစာတွေထဲမှာ လူကြိုက်အများဆုံးတစ်ခုပါ။ ဒီမှာ ရိုးရှင်းတဲ့ ထိုင်းထမင်းကြော်လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးပါမယ်။
### လိုအပ်သော ပစ္စည်းများ
- ထမင်း (အေးသွားပြီးသား) - ၂ ပန်းကန်
- ကြက်ဥ - ၂ လုံး
- ကြက်သား (သို့) ပုစွန်သား - ၂၀၀ ဂရမ်
- ကြက်သွန်နီ - ၁ လုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ မွှာ
- ခရမ်းချဉ်သီး - ၁ လုံး
- ပဲငံပြာရည် - ၂ ဇွန်း
- ငါးငံပြာရည် - ၁ ဇွန်း
- သကြား - ၁ ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်း - အနည်းငယ်
- ဟင်းခတ်မဆလာ - ၁ ဇွန်း
- ဆီ - ၂ ဇွန်း
- နှမ်းဆီ - ၁ ဇွန်း
- ဂျင်း (အခြောက်) - အနည်းငယ်
- ကြက်သွန်မြိတ် - အနည်းငယ်
### ပြင်ဆင်နည်း
၁။ ကြက်သား (သို့) ပုစွန်သားကို ပဲငံပြာရည်၊ ငါးငံပြာရည်၊ သကြား၊ ငရုတ်ကောင်းနဲ့ မွှေပြီး မိနစ် ၂၀ လောက် စိမ်ထားပါ။
၂။ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ခရမ်းချဉ်သီးတွေကို ပါးပါးလှီးထားပါ။
၃။ ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပြီး ပူလာအောင်တည်ပါ။ ပြီးရင် ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီတွေကို ထည့်ပြီး မွှေပါ။
၄။ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတွေ နှစ်လာပြီဆိုရင် စိမ်ထားတဲ့ ကြက်သား (သို့) ပုစွန်သားကို ထည့်ပြီး ကြော်ပါ။
၅။ ကြက်သား (သို့) ပုစွန်သား ကျက်သွားပြီဆိုရင် ကြက်ဥကို ထည့်ပြီး မွှေပါ။
၆။ ထမင်းကို ထည့်ပြီး ဟင်းခတ်မဆလာ၊ ပဲငံပြာရည်၊ ငါးငံပြာရည်၊ သကြားတွေကို ထည့်ပြီး မွှေပါ။
၇။ နောက်ဆုံးမှာ ခရမ်းချဉ်သီး၊ နှမ်းဆီ၊ ဂျင်းခြောက်တွေကို ထည့်ပြီး မွှေပါ။
၈။ ကြက်သွန်မြိတ်ကို ဖြူးပြီး ပူပူနွေးနွေး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
ဒီလိုနည်းလေးနဲ့ လုပ်စားကြည့်ပါ။ ထမင်းကြော်က ချိုချဉ်အရသာလေးနဲ့ စားကောင်းပါတယ်။ 😊
