ဒူးရင်းသီး၏ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူး (၇)ချက် 
ဒူးရင်းသီးတွင် ဗီတာမင်စီ၊ ဖောလစ်အက်စစ်၊ thiamin, riboflavin, niacin, B6, ဗီတာမင်အေ၊ ပိုတက်စီယမ်၊ သံဓာတ်၊ ကယ်လစီယမ်၊ မဂ္ဂနီစီယမ်၊ ဆိုဒီယမ်၊ ဇင့်၊ phosphorus အစရှိသည့် ကျန်းမာရေး အကျိုးပြု သတ္တုဓာတ်တွေ၊ ဗီတာမင်တွေ ပါဝင်ပါတယ်။ 
ထို့အပြင် ပရိုတင်း၊ ရေဓာတ် နှင့် phytonutrients ဓာတ်တွေလည်း ပါဝင်သေးသည့်အတွက် ဒူးရင်းသီးကို စားသုံးခြင်းဖြင့် အောက်ပါ အကျိုးကျေးဇူးတွေကို ရရှိစေနိုင်ပါတယ်။ 
၁။ အမျှင်ဓာတ် ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်တဲ့အတွက် အစာခြေဖျက်မှုကို အထောက်အပံ့ပေးပြီး ဝမ်းချုပ်တာကို သက်သာစေခြင်း၊ 
၂။ ပိုတက်စီယမ်ဓာတ် ပြည့်ဝစွာ ပါဝင်တဲ့အတွက် နှလုံးသွေးကြော ကျန်းမာရေးအတွက် အထောက်အကူပြုခြင်း၊ 
၃။ အိုမင်းမှုလက္ခဏာတွေဖြစ်တဲ့ အရေးကြောင်း၊ အစက်အပြောက်၊ ကြွက်သားလျော့ရဲလာမှု၊ ဆံပင်ကျွတ်တာတွေကို နှေးကွေးစေခြင်း၊ 
၄။ နှစ်ခြိုက်စွာ အိပ်ပျော်စေခြင်း၊ 
၅။ ကိုလက်စထရောကို လျှော့ချပေးနိုင်ခြင်း၊ 
၆။ ကင်ဆာနှင့် သွေးအားနည်းရောဂါကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ခြင်း၊ 
၇။ အရိုးများကို သန်မာစေပြီး အရိုးပွရောဂါကို ကာကွယ်နိုင်စွမ်း ရှိခြင်း စသည့် ကောင်းကျိုးတွေကို ရရှိစေပါလိမ့်မယ်။ 
ခြွင်းချက်အနေနဲ့ ဒူးရင်းသီးမှာ ပါဝင်တဲ့ အဆီဓာတ်ဟာ အခြားအသီးတွေထက် သုံးဆပိုများနေပါတယ်တဲ့။ ဒါ့ကြောင့် ကိုယ်အလေးချိန်များသူ၊ အဝလွန်နေသူတွေ အနေနဲ့ကတော့ ဒူးရင်းသီးကို ရှောင်တာ အကောင်းဆုံးပါပဲ။
 
         
 
		  
		 
		 
		 
		 
                