ဘာနဲ့စားစား အအီပြေစေမယ့် မုန်လာဥအချဉ်စိမ်လေးကို အိမ်မှာဘယ်လို အလွယ်လေးလုပ်ရမလဲဆိုတာ ကျွန်တော်ပြောပြမယ်။ အရင်ဆုံး ဈေးထဲကနေ ဖွံ့ဖွံ့ထွားထွား မုန်လာဥသည်လေးကို မလာပြီး စဉ့်တီတုံးပေါ်မှာ တစ်ချက်ချင်း နွှာပေးလိုက်ပါ။ မုန်လာဥလေးတွေ ခပ်ပါးပါးဖြစ်လို့ အနေတော်ရပြီဆိုရင် သကြားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး လက်နဲ့သေချာဆုပ်နယ်ပေးရပါမယ်။ ဒီလိုသကြားရည်နဲ့ဖိနှိပ်ခြင်းက အချဉ်စိမ်နည်းတစ်ခုလုံးရဲ့ အရေးအကြီးဆုံးအပိုင်းဖြစ်ပြီး ၁၀ မိနစ်ခန့်ကြာလို့ မုန်လာဥကနေ အရည်တွေစိမ့်ထွက်လာတာနဲ့ သွန်ပစ်လိုက်ပါ။ ပန်းကန်လုံးတစ်ခုထဲကို ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ရှာလကာရည်အကြည်၊ သကြားဖြူအနည်းငယ်ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ခုနက သကြားနဲ့နှပ်ထားတဲ့ မုန်လာဥတွေကို ရေဆေးပြီး သန့်စင်သွားအောင် သေချာလေးရေညှစ်ပေးလိုက်ပါမယ်။ အဲဒီနောက် ငရုတ်သီးအရောင်စုံ၊ ဂျင်းပြား၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ အထုံစေ့တို့ကို ပေါင်းထည့်ပြီး ခုနက ရောစပ်ထားတဲ့ ပဲငံပြာရည်အနှစ်နဲ့ နယ်ပေးလိုက်ရင်တော့ လေလုံတဲ့ဗူးထဲမှာ ထည့်ပြီးသိမ်းထားလို့ ရပါပြီ။ တစ်ခါဝါးတာနဲ့ ချိုချဉ်စပ် အရသာနဲ့ ပြည့်စုံပြီး ဘာနဲ့စားစား အအီပြေလို့ ခံတွင်းတွေ့ပါလိမ့်မယ်။ လူကြီးမင်းတို့လည်း ကြိုက်နှစ်သက်တယ်ဆို အိမ်မှာလုပ်စားကြည့်ပါဦးခင်ဗျ။

image