6 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

( ခွကဟနံ) ချက်စားကြမယ်
ငါးမွေထိုး ဆီကျန်ရေကျန် အစပ်ဟင်းလေး

ငါးမွေထိုးတွေရလာလို့ ဗိုက်ခွဲပြီး ဆားနဲ့နယ်ပြီး အချွဲတွေပြောင် အောင် ဆေးလိုက်တယ် …. မန်ကျည်းမှည့်လေးနဲ့ နယ်ဆေးလဲရ တယ်

ပြီးမှ ဆား ဆနွင်းလူးနယ်ပြီး ကြက်သွန်နီခွာ ပါးပါးလှီးပြီး ဆီသတ် ငြုပ်သီးအရောင်တင်မှုန့်လေးထည့် .. ဆီသတ်တာ မွှေးလာရင် ဆားထည့် ... ပုစွန်ငံပြာရည်ထည့် ... ငါးတွေထည့် လုံး မွှေ ... ပြီးရင် ရေမြုပ်အောင်ထည့် အုပ်ထားလိုက်ပြီ

ဆူလာရင် ဖွင့် အထက်အောက်လှန်မွှေပေး . ငါးမွေထိုးက တခြားငါးတွေထက် အသားမာလို့ … ချက်ရင် ရေများများထည့် ပေးရပြီး ဆူလာရင် အသားတွေ အက်ကွဲလာပြီလားကြည့်ရ တယ် ... ရေခမ်း အသားတွေ အက်ကွဲလာရင် မဆလာလေးခတ် ပြီး ရေနဲနဲလေးထည့် ၂/၃ ချက်မွှေ ပြီး ချလို့ရပါပြီ .....

အသားတွေ မအက်ကွဲသေးရင် အကျက်လိုနေသေးလို့ ရေထပ် ထည့် တည်ရတယ် ... ငါးမွေထိုးချက်ရင် မဆလာလေး ဟင်းခတ်အမွှေးကြိုင်နဲ့ အလိုက်ဖက်ဆုံးပါပဲ ကက မိုးရာသီဆို ဘငါးမွေထိုးဥ လေးတွေနဲ့ အတော်စားလို့ကောင်းတယ်

PhotoCrd - May Myat Kyaw
#crd

image