😋မော်လမြိုင် ငါးပေါင်းထုပ်လုပ်နည်း😋
ပါဝင်ပစ္စည်း......
- ပုဇွန်း (ငါး ဝက်သားနှစ်သက်ရာထည့်ပါ မထည့်လဲရ)
- ကြက်သွန်နီ
- မျှစ်
- ငှက်ပျောဖူး
- ဂေါ်ဖီထုပ် (ဂေါ်ရခါးသီး/မှို မိမိနှစ်သက်ရာ)
- ရဲယိုရွက် (ရဲယိုရွက်က ငါးပေါင်းထုပ်ရဲ့ အဓိကပါ)
- ငှက်ပျောရွက်
- စပါးလင်
- ဆန်စိမ်းမှုန့်
- အချိုမှုန့်
- ဆား
- စိမွးစားငပိ
- ဆနွင်းမှုန့်
- အရောင်တင်မှုန့်
- ဆီ
မိမိနှစ်သက်ရာထည့်ထားသော အသီးအရွက်တွေထဲ ဆန်မှုန့်ကိုရေဖျော်ပြီးထည့်ပေးပါ။ ပြီးရင်အရသာအတွက် ဆား အချိုမှုန့် ဆနွင်းမှုန့် အရောင်တင်မှုန့် စိမ်းစားငပိ ဆီတို့ကိုထည့်ပြီး နှံအောင်သေချာနယ်ပေးပါ။
ငှက်ပျောရွက်တွေကိုမထုပ်ခင်သေချာသန့်စင်ပြီး နေပူလှန်းထားထားပါ။ အားလုံးပြီးရင်တော့စထုပ်လို့ရပါပြီး။
ငှက်ပျောရွက်ပေါ် ရဲယိုရွက်ခင်းပြီး နယ်ထားတဲ့ အဆာပလာတွေထည့်ပြီး ထုပ်ပေးပါ။ ထုတ်ပြီးသားငါးပေါင်းထုပ်လေးတွေကို ၄၅ မိနစ်/ ၁ နာရီ လောက်ပေါင်းပေးပါ။
ငါးပေါင်းထုပ်လေးရလာရင်တော့ ထမင်းနဲ့ပဲတွဲစားမလား စားကစားမလား နှစ်သက်သလိုသုံးဆောင်လို့ရပါပြီး
