12 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငပိရည် ကြိုက်လား ရှယ်သွားနော် (ဒမလိုက်) ကရင်ငပိရေကျို ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ငပိရည် ငါးခူ
ငရုတ်သီးစိမ်း ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ
အချိုမှုန့် နနွင်းမုန့်
စပါးလင် ခရမ်းချဉ်သီး
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်နည်း
ငပိရည်ကို ကျို၊
ကျက်ရင် အရိုးစစ်ပြီး နောက်တစ်ကြိမ် ကြိုက်နှစ်သက် ရာ ငါးကိုပါ ရောချက်တာပါ ။
ငါးခူနဲ့ ချက်တာ များပါတယ်ငပိရည် ကျိုပြီး ငါးကျက်ရင် ငါးရဲ့ အသားလေးကို နွှာ ပြီး အရေ သက်သက် ၊ အသား သက်သက် ၊ ဖယ်ထား လိုက်ပါ ။
ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ ၊ ကြက်သွန်ဖြူကို လှော်ပြီး ရင် ထောင်း ၊ညက်အောင်ထောင်ပြီးရင် နွှာထားတဲ့ ငါး အသားလေးပါ ရောထောင်းပါဖယ်ထားတဲ့ ငပိရည်ကို ဆူအောင် နောက်တစ်ခါ ပြန်ကျို ဆူရင် ထာင်းထားတာလေးတွေထည့် ၊ ခဏ လေး မွှေလိုက်ရုံနဲ့ မွေးကြိုင်တဲ့ ငပိရည်ကျို (ဒမလိုက်) လို့ခေါ်တဲ့ကရင်ငပိရည်ကျိုလေးကို ရပါပြီ ။ ငပိရည် ကျိုတဲ့ အခါ နနွင်းမှန့်နဲ့ စပါးလင်လေးပါ ထုပြီးထည့်ပါ ။
ခရမ်းချဉ်သီးနဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်းကြို ပုတ်ပြီး ထောင်းထည့် လို့လည်း ရပါတယ် ။ လှော်ပြီး ထောင်းထည့်ရင်တော့ ပို မွေးပါတယ် ။
ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ တို့စရာများ နဲ့ စားသုံးရင် ထမင်း အရမ်းမြိန်မှာပါ
Crd

image