က-င်ဆာဆဲလ်မျိုးတုန်:စေပြီး အ သည်းသန့်စင်ပေးတဲ့ တစ်ခုတည်းသောသဘာဝဆေး
ဖတ်ကြည့်ပေးနော်
______________
၁။ အသ_က်ရှူ လမ်းကြောင်းဆိုင်ရာ ပြဿနာများအတွက်
ကြက်ဟင်းခါးရွက်၊ ပင်စိမ်းရွက်တို့ကို ကြိတ်ချေပြီး ပျားရည်နဲ့ ရောစပ်ကာ မနက်တိုင်း စားသုံးပေးခြင်းက ဆေ:စွမ်းကောင်းတစ်လက် ဖြစ်ပါတယ်။
၂။ အ သည်းအားဆေ:အဖြစ်
ကြက်ဟင်းခါးသီး ဖျော်ရည် တစ်ဖန်ခွက်ကို နေ့စဉ် သောက်ပေးပါက အ သည်းသန့်စင်စေပြီး အရ=က်နာကျခြင်းနှင့် အ သည်းပြဿနာများကို ကုသပေးပါတယ်။ တစ်ပတ်ကြာ နေ့စဉ် ရက်ဆက်သောက်ပါက ပိုမိုထိရောက်ပါတယ်။
၃။ ကိုယ်ခံအားစနစ် ကောင်းမွန်ဖို့
ကြက်ဟင်းခါးရွက် (သို့) အသီးကို ရေနဲ့ပြုတ်ပြီး နေ့စဉ်စားပါက ကူးစက်ရောဂါများကို ကာကွယ်ပါတယ်။ ကိုယ်ခံအားစနစ် ပိုမိုကောင်းမွန် လာစေပါတယ်။
၄။ အသားအရေအတွက်
ကြက်ဟင်းခါးသီး စားလျှင် ဝက်ခြံများ၊ အမာရွတ်များ၊ အရေပြားပြဿနာများကို ဖယ်ရှားနိုင်ပါတယ်။ ဒါ့အပြင် အိုမင်းရင့်ရော်ခြင်းကိုလည်း ကုသပေးပါတယ်။ ခြောက်လကြာ နေ့စဉ် ကြက်ဟင်းခါးသီး ဖျော်ရည်ကို ရှောက်သီး ရောစပ်ပြီး သောက်လျှင် အကျိုးသက်ရောက်မှု ရှိပါတယ်။
၅။ ဆီးချိုသွေ:ချို အတွက်
ကြက်ဟင်းခါးသီးကို တ=ရု -တ်နဲ့ အိန္ဒိယ တိုင်းရင်းဆေ:တွေမှာ ရှေးယခင်ကတည်းက ထည့်သွင်း ဖော်စပ်ခဲ့ကြတဲ့ အပြင်၊ ယနေ့ခေတ် ဆေ:ပညာနှင့်လည်း ကြက်ဟင်းခါးသီးရဲ့ အာနိသင်ကို သက်သေပြပြီး ဖြစ်ပါတယ်။ ဆီးချိုသွေ:ချိုအတွက် ဆေ:နည်းတစ်မျိုးကတော့ အစိမ်းရောင် ဖျော်ရည်ဖြစ်ပါတယ်။ ယင်းဖျော်ရည်ရဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းများကတော့ သခွားသီး၊ အစိမ်းရောင် ပန်းသီး၊ ကြက်ဟင်းခါးသီး၊ ငရုပ်ပွသီးတို့ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။
၆။ ဝမ်းချုပ်လျှင်
ကြက်ဟင်းခါးသီးမှာ အမျှင်ဓာတ်များ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်တာကြောင့် အစာချေဖျက်မှု လွယ်ကူစေပါတယ်။လိ-ပ်ခေါင်းရောဂါသမားများအတွက် အရည်ဖျော်တိုက်ပါက သက်သာစေပါတယ်
၇။ ကျောက်ကပ် ကျန်းမာရေးအတွက်
ကြက်ဟင်းခါးသီးဟာ ကျောက်ကပ်ကျန်းမာရေးကို အထောက်အကူ ပြုတာကြောင့် ကျောက်ကပ် ကျောက်တည်ခြင်းတွေ ကုသရာမှာ အသုံးပြုကြပါတယ်။
၈။ နှ.လုံးရောဂါ အတွက်
ကြက်ဟင်းခါးသီးဟာ နှလုံးသွေကြော ပိတ်စေတတ်တဲ့ မကောင်းတဲ့ ကိုလက်စထရောများကို ဖယ်ရှားနိုင်တာကြောင့် နှ.လုံးရောဂါကို ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
၉။ က-င်ဆာအတွက်
ကြက်ဟင်းခါးသီးက ကင်=ဆာ ဆဲလ် ပြန့်ပွားမှုကို ထိန်းချုပ်ပေးပါတယ်။
သတိပြုရန်
-------===
- တစ်နေ့လျှင် ကြက်ဟင်းခါးသီး နှစ်လုံးထက် ပိုမစားပါနဲ့ ။
- ကိုယ်ဝန်ဆောင် အမျိုးသမီးများ အနေနဲ့ကတော့ ကြက်ဟင်းခါးသီးကို သတိထားပြီး စားသုံးသင့်ပါတယ်။
ကြက်ဟင်းခါးသီးကိုစားလျှင် အကြောတက်တတ်သည်။ သို့ရာတွင် အစေ့ညှာတိုင်နှင့် အစေ့ကိုဖယ်ရှားပြီး အသားကိုစားလျှင် အကြောမတက်ပါ။
ကြက်ဟင်းခါးသီးနှင့် မတည့်သော အစားအစာများမှာ မှိုနှင့် ကြက်သားတို့ဖြစ်သည်။ အကြောတက်၊ အော့အန်တတ်သည်။
ကြက်ဟင်းခါးသီး၏ အခါးဓာတ်ကိုလျော့ချလိုပါက ဆားရည်စိမ်ပြီးမှ ချက်ပြုတ်သင့်သည်။
မိမိကိုယ်ကိုယ် ချစ်သလို ဒီဆောင်းပါးကို မိတ်ဆွေများဆီ မျှဝေနိုင်ပါတယ် ကုသိုလ်ရချင်ရင် shareပေးကြပါနော်...
..တစ်ဆင့်ပြပြန်လည်မျှဝေခြင်းဖြစ်ပါသည်

image