14 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပုစွန်ထုပ်​ပိန်းဥချက်
~~~~~~~~~~~~~~

အရင်ဆုံး ပုစွန်ထုပ်ကို သန့်စင်ရေဆေးပြီး ဆားနနွင်းအချိုမှုန့်နဲ့ နယ်ထားပါမယ်

ပြီးရင် ပိန်းကြက်ဥ ၂၅ကျပ်သား ကို ရေဆေးပြီး
ရေမြုပ်နေအောင်ထည့်ကာ ကျက်အောင်ပြုတ်ပြီး
အခွံခွာထားပေးပါမယ်

ဒယ်အိုးမှာ ဆီသင့်ယုံထည့်ပြီး
ကြက်သွန်နီ ၃လုံးပါးပါးလှီး နွှမ်းလာအောင်ဆီသပ်ပါ
နွှမ်းလာရင် နနွင်းမှုန့် ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့် ထည့်ပီးမွှေပေးပါ

ရေနဲနဲချင်းစီထည့်ပြီး အနှစ်ကျအောင် ဆီသပ်ရပါမယ်နော်
အနှစ်နဲနဲကျလာပြီဆိုရင် ငါးပိစိမ်းစားကို ရေဖျော်ပြီးနဲနဲထည့်ပေးပါ
မန်ကျည်းနှစ် ငံပြာရည် ဟင်းခတ်မှုန့် ထည့်ပြီးမွှေပေးပါ

ပြီးရင် နယ်ထားတဲ့ပုစွန်ထုပ် ကိုထည့်ပါ
ပုစွန်လေးရဲပီဆို ပိန်းဥပြုတ်ထားတာထည့်ပေးပါ

ဆူအောင်တည်ထားပြီးရေခမ်းကာနီးပြီဆို အပေါ့အငန်မြည်း မဆလာလေးထည့်ပြီးရင်တော့
အရမ်းအရသာရှိတဲ့ ပုစွန်ထုပ်ပိန်းဥဟင်းလေးကိုရရှိပြီဖြစ်ပါတယ်

image