#ကြက်တောင်ပံပြုတ်ကြော်နည်း
အိအိလေးစားကြရအောင်

ကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းပြီး ဆီသပ်ပါ။ နံနံပင်အမြစ် သစ်ကြပိုးခေါက် နာနတ်ပွင့် ကရဝေးရွက် ငရုတ်ကောင်းစေ့ ထောင်းထားသော ထန်းလျက် ပါထည့်ပြီး ဆီသပ်ပါ။ ပြီးရင်ရေကို အိုးတစ်ဝက်ခန့်ထည့်ပါ။ ကြက်တောင်ပံများကိုထည့်ပါ။ ရှာလကာရည် ခရုဆီ ပဲငံပြာရည်အကြည် အရသာမှုန့်ထည့်ပါ။ ရေမခမ်းတခမ်းခါနီးလောက်မှ နူးအိနေပြီဖြစ်သောကြက်တောင်ပံများကိုဆယ်ပြီး ပန်းကန်ထဲသို့ထည့်ပါ။ ပြုတ်လို့ကျန်ရှိသော အရည်ကိုအပေါ်မှဆမ်းပြီး ကြက်တောင်ပံပြုတ်ကြော်အိအိလေးစားလို့ရပါပြီ။



#ကြက်တောင်ပံကျော်နည်း

image