ဝက်ခေါင်းသုပ်

ဝက်ခေါင်းကို ရေနွေးဖြောပြီး ဓားနှင့်ခြစ်ပါ။ဝက်လျှာနှင့်ဝက်နားရွက်ကို ဓားနှင့်ခြစ်ပြီး သေချာသန့် စင်အောင်ဆေးပါ။ဝက်ခေါင်းကို နှစ်ပိုင်း သုံးပိုင်းပြုလုပ်၍ နာနတ်ပွင့် ၃ ပွင့်လောက်၊ ကြက်သွန်ဖြူနှင့်ဂျင်း ဓားပြားရိုက်ပြီး ရေများများနှင့်ပြုတ်ပါ။နူးအောင်ပြုတ်ပြီး ရေများကိုသွန်ပစ်ပါ၊ အအေးခံ၍ အသားများကို ပါးပါးလှီးပါ။မကျီးသီးမှည့် အချဉ်ရည်၊သခွါးသီး၊ဂေါ်ဖီ၊ငရုတ်သီးစိမ်း၊ရှောက်ရွက်(သို့ ) နံနံပင်၊ပဲမှုန့်၊ငရုတ်သီးမှုန့်၊ဆီချက်၊ကြက်သွန်နီကြော် နှင့် ငံပြာရည် တို့အားလုံးရောပြီးသုပ်ပါ။ဝက်ရိုးဟင်းချိုပူပူလေး နှင့်တွဲဖက်စားသုံးလို့ရပါပြီရှင်။

Credit : မူရင်း

image