Sweet Angel Bo shared a post  
27 w

27 w

ပြည်ကြီးငါး ကုန်းဘောင်
•••••••••••••••••••••••••••
ပြည်ကြီးငါး တွေကိုရေသေချာဆေးကြောသန်စင်ပီးရင်
ငါးရဲ့အပေါ်ကို ဆနွင်း မကင်းကွက်အရာလေးတွေပေးပြီး
အနေတော်ဖြတ်ထားပေး .
ကြက်သွန်နီဖြူ..ဂျင်းအနေတော်လှီးဖြတ်ထား
အသီးအရွက်တွေ အနေတော်လှီးဖြတ်ထား
ငရုတ်ပွခြောက်အသင့်ပြင်ထား..

အရင်ဆုံး..အိုးတစ်လုံးမှာ ရေကိုပွက်အောင်အရင်တည်မယ်
ရေပွက်ရင်ရှာလကာရည်အနည်းငယ်ထည့် ပြီးရင်ပြည်ကြီးငါး
တွေကို.ငါးမိနစ်ခန့်ထည့်ပြုတ်ပါ..အကောင်အကြီးအသေးပေါ်
မူတည်ပီးပြုတ်ချိန်ကွာပါမယ် အရမ်းကျက်စရာမလို ကွေးကွေးလေးတွေဖြစ်သွားပြီးအသားအနည်းငယ်ကျက်ရုံဆို
ပြန်ဆယ်ပီးရေအေးထဲပြန်စိမ်ထားလိုက်ပါ..ဒီလိုလုပ်တာက
အညှီအနံ့သက်သာဖို့ရယ်.ကြော်တဲ့အချိန်မှာ အသားတွေမာပီးကျက်မသွားဖို့ရယ်အတွက်ဖြစ်တယ်..

စကြော်မယ်ဆိုရင်..
ဒယ်အိုးဆီပူရင်ငရုတ်ပွခြောက်ကိုအရင်တူးပီးမွှေးနေအောင်ကြော်မယ်.. ကြက်သွန်နီ ဖြူဂျင်းဆီသတ်မယ်.မွေးရင်
အသီးအရွက်တွေ ထည့်ပြည်ကြီးငါးထည့် အရသာအတွက်
ခရုဆီ သကြားအသားမူန့် ပဲငံပြာရည် အကျဲအနည်းငယ်ဆီ
ထည့်မယ် .အသီးအရွက်တွေအိရင်အိုးချလို့ရပီ..ပြည်ကြီး
ငါးက ကြာကြာကြော်စရာမလို..သူ့ကိုအရင်ပြုတ်ထားလို့
အသားကကျက်ပီးသား..ကြာကြာဆက်ကြော်ရင်မာသွားရော
စားရတာအရသာမရှိတော့ပါ..

image