16 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ခရမ်းသီးသားသက်လွတ်နှပ်

ခရမ်းသီးကို လေးစိတ်ထိုးစိတ်ပြီး ၅မိနစ်ခန့်
ဆားရည်စိမ်ပါ ပြီးရင်ရေပြန်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ

ကြက်သွန်ဖြူနီဂျင်းငရုတ်နီခြောက်တို့ကိုကျေညက်အောင်
ထောင်းပြီး ဆနွင်းထည့်ကာဆီသပ်ပြီး
ကြက်သွန်ပျော့အိလာပြီဆို မီးဖိုပေါ်မှအိုးကိုချပါ

ခရမ်းသီးအတွင်းထဲသို့ ဆီသပ်ထားတာများ
ဇွန်းနဲ့ခပ်ပြီးထည့်အစာသွပ်ပါ

အဲ့အိုးထဲသို့ အစာသွပ်ထားတဲ့ခရမ်းသီးများထည့်
ရေ ဆား အချိုမှုန့်/သကြားထည့်ပြီး
ခရမ်းသီးနူးအိသည်အထိ ဆီပြန်ရေခမ်းချက်ပါ
မဆလာလေးအုပ်ပါ
စားမြိန်စေမယ့် သားသက်လွတ်ခရမ်းသီးနှပ်လေးရပါပြီရှင် ။

ခရမ်းသီးချက်

နူးလွယ်ကျက်လွယ်အောင် ပြုတ်တို့တဲ့
ခရမ်းသီးအသေးလေးနဲ့သာချက်ရပါမယ် ။
ခရမ်းသီးကို ၂ခြမ်း လှီးထားပါ ။
ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီး ကြက်သွန်ဖြူ ပုစွန်ခြောက်
ရောထောင်းထားပါ ။ ငရုတ်သီးစိမ်း ၂ခြမ်းခွဲထားပါ ။
ချက်မယ့်အိုးထဲသို့ ခရမ်းသီး ထောင်းထားလှီးထားတာများ
ငပိစိမ်းစား နဲ့ ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဟင်းအိုးပွက်ပွက်ဆူအောင်ချက်ပေးလိုက်ရင်ရပါပြီ ။

ဆီပါမှ စားတတ်တယ်ဆို ဆီအနည်းငယ်ထည့်ချက်ပါရန်
#credit
#crdphoto

image