16 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

နို့စိမ်းခေါက်ဆွဲချက်နည်း.....

ပါဝင်ပစ္စည်း များ

ကြက်သား ၃၀ သား
ကြက်ရိုး အနည်းငယ်
နို့စိမ်း တစ်ဗူး
ကြက်သွန်ဖြူ..ကြက်သွန်နီ. ဂျင်း
မွှေးပဲစိမ်းမှူန့် တစ်ထုပ်
ခေါက်ဆွဲ ၅၀သါး
အချိုမှုန့် .ဆား. သကြား
ခနော ကြက်သားမှုန့်

အရင်ဆုံး ကြက်သား ကို အတုံးသေးသေးလေးတွေ
တုံးထားပီး အချိုအငံ နယ်ပီး နှပ်ထားပေးပါ
နှပ်ထား ပီး ၁၀မိနစ်လောက်ကြာမှ ဆီသပ်ပါ့မယ်နော်
ဆီဆူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်နီ. ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း
ထောင်းထား တာကို အရင် မွှေးလာအောင်
ဆီသတ်ပါ မွှေးလာပီဆိုမှ ကြက်သား ထည့်အရောင်တင်မှုန့် ထည့်ပီး ချက်ပေးပါ
ကြက်သားက အနေတော် ကျက်ပီ ဆိုတာနဲ့ ချလို့ပါပီ.

ဒါဆို ဟင်းရည် စချက်မယ်နော်....
ကြက်ရိုး ကို အချိုအငံ ထည့်ပီး ပြုတ်ထားပေးပါ
ကြက်ရိုး ပြုတ် ရပီ ဆိုတာ နဲ့ ရေဖျော်ထားတဲ့
ပဲစိမ်းမှုန့် ထည့်ပီး မွှေ ပေးရပါ့မယ်
ပဲစိမ်းမှုန့် က အစိမ်းအနံ့ ပျောက်ပီ ဆိုမှ
နို့စိမ်း ဖောက်ထည့်ပါ
ကြက်သွန်ဥ သေးသေးလေးတွေ ရှိရင် ထည့်လို့ရပါတယ်. သကြား. ဆား. ငံပြာရည်...ကြက်သား မှုန့်တို့ကို
လိူသလောက် ထည့် ပါ...
ပီးမှ စောစောက ဆီသတ်ထားတဲ့ ကြက်သား ကို
ထည့်ပီး.... မီးအေးအေးနဲ့ ဟင်းရည်ကျတဲ့ အထိ
တည်ထားပေးပါ နော်
ဟင်းရည် ရပီ ဆိုရင်တော့ မိမိတိူ့ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ
ပဲကြော် ငဖယ်ကြော် တို့နဲ့ စားလို့ရပါပီ
အားလုံး အဆင်ပြေကြပါစေရှင်

image