16 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးသလောက်နှင့်မန်ကျည်းသီးနှပ်ချက်
************************************

ငါးသလောက်.........၄၀ ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ............၂ လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ............၇တက်
စပါးလင်..................၁ ချောင်း
ရှောက်သီး.................၁ စိတ်
ငါးငံပြာရည်................၂ ဇွန်း
မန်ကျည်းသီးမှည့်အနှစ်...၂ ဇွန်း
နံနံပင်......................အနည်းငယ်

ပထမဦးဆုံးငါးသလောက်ကိုရေဆေးသန့်စင်ပြီးအနေတော်အတုံးငယ်များ
တုံးပါ။

ငါးငံပြာရည် ၊ ဟင်းခတ်မှုန့်တို့ထည့်ပေါင်းကာ..ရှောက်ရည်ညှစ်ထည့်ပြီး
၁နာရီခန့်နှပ်ထားပါ။

ညှက်အောင်ရောထောင်းသောကြက်သွန်နီ ၊ဖြူ တို့ကို နနွင်းမှုန့် ၊အရောင်တင်
မှုန့်အနည်းငယ်နှင့်အတူအရောင်ရအောင်ဆီသတ်ပါ။

ဓားပြားရိုက်ပြီးထုံးချည်ထားတဲ့..စပါးလင်ကိုလည်းထည့်ပေါင်းဆီသတ်ပါ။

၄ စိတ်လှီးထားသောခရမ်းချဉ်သီးလေးထည့်ပေါင်းပြီးအနှစ်ကျသည်အထိဆီသတ်
ပြီး မန်ကျည်းမှည့်အနှစ်လေးပေါင်းထည့်ပါ။

အရသာနယ်နှပ်ထားသော ငါးများထည့်ပေါင်းပြီးညှင်သာစွာမွှေပေးပါ။
ရေအနည်းငယ်ဖြည့်စွက်ကာအဖုံးပိတ်ပြီး ၂ရေလောက်ခမ်းသည်အထိနှပ်ချက်ပေးပါ။

နံနံပင်လေးအလှဆင်ပြီးသုံးဆောင်ပါ။

image