#အာလူးကတ်တလိတ်အစာသွပ်ကြော်နည်း
-----------------------

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
အာလူး - ရဝဝ ဂရမ်
နေကြာဆီ - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း (အဆာသွတ်ရန်အတွက်)
ကြက်သွန်နီ - ၃၀ ဂရမ် (နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ - ၁၀ ဂရမ် (နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)
နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၄ ဇွန်း
ကြက်သား - ၃ဝဝ ဂရမ် (နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)
ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
မဆလာ - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပျဉ်းတော်သိမ် - ၂ ခက် (ပါးပါးလှီးပါ)
ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
(အာလူးနယ်ရန်)
အကြော်မှုန့် - ၁ဝဝ ဂရမ်
ကွကျဥအကာ - ၁ လုံး
ကြော်ရန် ဆီ - အလုံအလောက်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဦးစွာ အာလူးကို နူးအောင် ပြုတ်ထားပါ။
၂။ အဆာသွတ်ရန် ဆီ၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ နနွင်းမှုန့်၊ ကြက်သား၊ ဆား၊ မဆလာနှင့် ပျဉ်းတော်သိမ်တို့ကို သမအောင်မွှေပါ။ ကြက်သား ကျက်ပြီဆိုလျှင် ရပါပြီ။
၃။ ပြီးလျှင် အာလူးပြုတ်ကို အခွံနွှာပြီး ကြိတ်ခြေထားပါ။ ဆား၊ အကြော်မှုန့်နှင့် ကြက်ဥအကာတို့ကို ထည့်ပြီး သမအောင်နယ်ပါ။
၄။ အာလူးကတ်တလိတ်လုပ်ရန်အတွက် အာလူးကို အနေတော်ယူပြီး အပြားလေး လုပ်ပါ။ ပြီးလျှင် ကြက်သားအဆာသွတ်ကို ထည့်ပြီး အဝိုင်း ပုံစံလေး ပြန်ပိတ်ပါ။ အာလူးများ အဆာသွတ်ပြီးပြီဆိုလျှင် ဆီများများနဲ့ ကြော်ပါ။ ဆီဆူဆူထဲ အာလူးအဆာသွတ်လုံးလေးများကို အစီအရီ
ထည့်၍ ကျက်အောင် အထက်အောက်လှန်ပြီး ကြော်ပါ။ အရောင်ရဲရဲလေး ရလာပြီဆိုလျှင် အာလူးကတ်တလိတ်လေး ရပါပြီ။
------------------------

Crd
Tin Tin Oo

image