မီးသိပ်ပြတ်တဲ့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရေနွေးနဲ့ဂေါ်ဖီရှိရုံနဲ့ နေ့လည်စာဘယ်လိုရအောင်ချက်ကြမလဲ။
ဒီနည်းက အရမ်းကိုလွယ်ပြီး စားကောင်းလို့ အိမ်ရှင်မတို့ အကြိုက်တွေ့မယ်ထင်ပါတယ်။ ကျွန်တော်ကတော့ ဒီနည်းကိုသိသွားကတည်းက အိမ်မှာအမြဲဂေါ်ဖီကို ဒီလိုပဲလုပ်စားပါတယ်။ ပထမဆုံး အစိမ်းရောင်သမ်းနေတဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်ကိုယူ၊ လူဝါးလို့ရအောင် အရွက်နုလေးတွေကို တစစီဆွဲဖဲ့လိုက်။ ဓားနဲ့လှီးလည်းရပေမယ့် ဂေါ်ဖီကို အရိုးထူထူကြီးတွေ မသုံးဘဲ အရွက်သီးသန့်သုံးမှ အရသာရှိမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးရင်တော့ ဇလုံတစ်ခုတည်းထဲ။ ဆားထည့်၊ ရေသန့်သန့်လေးသုံးပြီး စင်နေအောင်ဆေးလိုက်၊ ဂေါ်ဖီကိုရေပြောင်အောင် မဆေးရင် ဝမ်းလျှောတတ်တာ ကျွန်တော်မပြောလည်း သိမယ်ထင်ပါတယ်။ ပြီးရင် အိုးထဲကို ရေနွေးထည့်၊ အရွက်မှာအရသာကပ်အောင် ဆီလေးနည်းနည်းထည့်၊ ခုနကလှီးထားတဲ့ ဂေါ်ဖီထည့်ပြီး ခဏအုပ်လိုက်ရင် ရေနွေးဖျောပြီးလို့ စားလို့ရပြီ။ ကျွန်တော်က ပန်းကန်ထဲကို ဆယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်သီး၊ ဆီမွှေးနဲ့၊ ဆားသကြား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်အနောက် ထည့်လိုက်ပါမယ်။ အစပ်မကြိုက်ရင် မထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်။ အရသာအားလုံးစိတ်တိုင်းကျသွားရင်တော့ လက်အိတ်စွပ်ပြီး ရှယ်နယ်လိုက်။ တော်တော်ကြီးကောင်းတဲ့ အလွယ်ဆုံးဟင်းတစ်ခွက်ရပြီ။ လုပ်ရတာတအားလွယ်လို့ try ကြည့်ဖို့အကြံပေးပါတယ်နော်။
#crdphoto
#မြိန်မြိန်လေး



