#မာလာရှမ်းကော (၃)နည်း
#ပိတ်ရက်လေး အိမ်မှာ မာလာရှမ်းကော လုပ်စားကြရအောင်
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ foodie လေးတွေဖို့ အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေး မျှဝေပါမယ်နော်။ ဆိုင်ကမာလာရှမ်းကောက အစပ်အဟပ်တည့် စားလို့ကောင်းတာမှန်ပေမယ့် တန်ပါတယ် ဆိုတဲ့ဆိုင်တောင် စျေးကမနည်းပေးရပါတယ်။ ဘတ်ဂျက်ချွေတာချင်တဲ့ နေ့တွေမှာ အောက်ကနည်း အတိုင်းလေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်။
#ပါဝင်ပစ္စည်း
အဓိက –> အနှစ်ထုပ်ပါ။ City Mart တွေမှာ ရနိုင်ပါတယ်။ အစားများပြီး အဆင်ပြေတဲ့တံဆိပ်က မာလာရှမ်းကော ပုံပါတဲ့ တရုတ်စာတွေနဲ့ တံဆိပ်ပါ။ အထုံမကြိုက်သူတွေက ဆိုင်မှာ မဝယ်ခင်သေချာမေးပေးပါ။
အသီးအရွက် –> ကိုယ်စားချင်တဲ့ အသီးအရွက်တွေထည့်လို့ရပါတယ်။ အရမ်းတော့မများပါစေနဲ့။ မှိုနဲ့ ဂေါ်ရခါးညွှန့်တွေက မာလာရှမ်းကော နဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
အသား –> အသားက ကြက်သား၊ ဝက်သား၊ ပင်လယ်စာကြိုက်တာရွေးချယ်ပါ။
ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား ထုံချိုင်းအသားတုတွေလည်း အဆင်ပြေတာထည့်လို့ရပါတယ်။
အပေါ်ကစားချင်တာလေးတွေ ရွေးပြီးပြီဆိုရင် ဆီသတ်ဖို့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေစုပြီးပြီဆိုရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ပါမယ်။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နာရီဝက်စိမ်ပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ ဒါဆို ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး မွစာကြဲသွားရင် စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အသားဖြတ်စက်ရှိမယ်ဆိုရင် ပါးပါးကလေးတွေလွှာပါ။ အသားဖြတ်စက်မရှိရင် အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ရပါ။
ပြီးရင် ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
ခေါက်ဆွဲထည့်မယ်ဆိုရင် ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်ထားပေးပါ။ အသားတွေဆီသတ်ပြီး အရွက်တွေမထည့်ခင်မှာ ခေါက်ဆွဲကိုထည့်ပေးပါ။ ဒါဆိုရင် ဘတ်ဂျက်သက်သာပြီး မိသားစု၊ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အဝစားနိုင်မယ့် မာလာရှမ်းကောလေးရပါပြီ။
#credit Taste Window
*********************&
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ အစားတလိုင်းတွေအတွက် အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ မာလာအနှစ်ထုပ်၊ အသီးအရွက်များ၊ ကြက် (သို့) ဝက် (သို့) ပင်လယ်စာ မိမိကြိုက်တာရွေးချယ်ထားပါ။ ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား အသားတုတွေကိုလည်း အဆင်ပြေသလို ကြိုက်တာထည့်လို့ရပါတယ်။
ဆီသတ်ဖို့အတွက် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။ ပြီးရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ထားပါ။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နဲ့ နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ သို့မှသာ ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး ကြေမွသွားရင်တော့ စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ပါနဲ႕။
ပြီးရင် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
#crd_to_owner_with_respectcrd
