ဂဏန်းချဉ်စပ်
=•=•=•=•=•=•=•=•=
ဂဏန်းကအိမ်မှာ တော်ရုံမချက်ပါဘူး ဆိုင်မှာပဲစားတာများတယ်၊ စျေးထဲမှာ အမြဲမတွေ့တာရယ် အရှင်ဆိုလဲမဝယ်ချင်တာရယ်၊ ဝယ်ပီးချက်ချင်းချက်မှ ကောင်းမှာမို့ရယ်နဲ့၊
ဒီနေ့တော့ ခေါင်းလျှော်ဆိုင်ကအပြန် ညနေစျေးမှာ အသီးအရွက်လေး ဝင်ဝယ်ရင်း အဲ့ဦးလေးကြီးက ရောင်းချင်တယ် သူသေချာလုပ်ပေးမယ် ပြောတာနဲ့ ရေခဲရိုက်ထဲက ၈ကောင် ၁ကီလို ဝယ်လာတယ်၊ သမီးတွေရော ညီမလေးပါအရမ်းကြိုက်ကြလို့၊ ကိုယ်ကတော့ ဂဏန်းသိပ်မကြိုက်ပါဘူး၊
ပါဝင်ပစ္စည်း
၁။ ဂဏန်း- ၈ကောင် (၁ကီလို ဂရမ်)
၂။ ခရမ်းချဉ်သီး - အကြီး၂လုံး
၃။ ဘဲဥ- ၂လုံး
၄။ ကြက်သွန်ဖြူ - ၄-၅ ဥ
၅။ ဆား
၆။ ဆနွင်း
၇။ ငရုပ်သီး အနှစ် - ဟင်းခပ်ဇွန်း တဝက်ကျော်
၈။ မဆလာ- ဟင်းခပ်ဇွန်း ၂
၉။ ကြက်သွန်ကြော် - ဟင်းခပ်ဇွန်း၂
၁၀။ ဆီ - ဟင်းချက်ဇွန်း ၃ ကျော်
၁၁။ မန်ကျည်းသီး - လက်တစစ် ကျော်
၁၂။ ငရုပ်သီးစိမ်း - ၅ တောင့်
၁၃။ နံနံပင် - ၄-၅ ခက်
လုပ်ပီးသားဂဏန်းဝယ်လာလို့ ရေပဲသေချာဆေးပါတယ်၊ ဘဲဥ၂လုံးကိုဆားနဲနဲနဲ့ ခေါက်ထားပါတယ်၊ မန်ကျည်းသီးလေးရေဖျော်ထားပါတယ်
ကြက်သွန်ဖြူ ဆနွင်း နဲ့ ဆီသတ်ပီး ခရမ်းချဉ်သီးထဲ့၊ ငရုပ်သီးနှစ်ထဲ့၊ ငရုပ်သီး ကျက်ခါနီးမှ ဂဏန်း အပေါ်ခွံကအဆီခဲလေးတွေသပ်သပ်ထုတ်ထားတာအရင်ထဲ့၊ သူတို့ကျက်ခါနီးရင် မဆလာထဲ့၊ မွှေပီးမှ အပေါ်မှာ ဂဏန်းတွေစီထဲ့ အပေါ်ကဆားဖြူးပီး ကြက်သွန်ကြော်ဖြူး ခဏအုပ်ထားပါတယ်၊
ပီးမှ ဆီလေးတွေ ဂဏန်းပေါ်ပြန်ပြန်ခပ်ထဲ့ မွှေးလာပီဆို ရေထဲ့ပီး ၅မိနစ်လောက်ပြန်အုပ်ထား၊ ပွက်လာပီဆို မန်ကျည်းသီးနှစ်ထဲ့ အပေါ့အငံမြည်းပီး ချခါနီး ဘဲဥခေါာက်ထားတာထဲ့ အနှစ်ထဲမှာမွှေပါတယ်၊အရည်အနေတော်ရပီဆို မဆလာ နဲနဲထပ်ခပ် ငရုတ်သီးစိမ်းထက်ခြမ်းခွဲကိုခတ်၊ နံနံပင်အုပ်ပီးချပါတယ်၊
အရမ်းမွှေးပီးကောင်းတဲ့ ဂဏန်းမဆလာချဉ်စပ်ရပါပီ။
#ဂဏန်းမဆလာချဉ်စပ်
