24 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဒီနေ့မနက် ဘဲဥဟင်း
ကျိုက္ခမီကျောက်ပွင့်သုပ်
ဘူးသီးဟင်းခါးပါ
ဘဲဥ ၇ လုံးကိုရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီးဆားဟင်းခတ်ဇွန်း တဇွန်းထည့်ကာကျက်အောင်ပြုတ်ပြီးရေအေးစိမ်ပါ
အခွံခွာပြီးအပ်ချည်ကြိုးနှင့်
ထက်ခြမ်းဖြတ်ထားပါ
ကြက်သွန်နီဥ ၇ လုံးကိုအခွံသင်ရေဆေးပြီးစင်းလှီးထားပါ မန်ကျည်းမည့်ရေဖျော်ထားပါ
အိုးတလုံးမှာဆီတဆယ်ကျပ်သားထည့်ပြီးကြက်သွန်နီကို
ဆီသပ်ပါ နွမ်းလာရင်နနွင်းမှုန့်နဲနဲနှင့်ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်ဟင်းခတ်ဇွန်းတဇွန်းထည့်ပါ
အနံ့မွှေးလာအောင်အနှစ်ကျအောင်ရေနဲနဲချင်းထည်ပြီး
ကြာကြာလေးဆီသပ်ပါ
အနှစ်ကျရင်မန်ကျည်းရည်ဖျော်ထားတာထည့်ပါ
ရွှေလှေငံပြာရည်ဟင်းခတ်ဇွန်း
၄ ဇွန်းထည့်ပါ အချိုမှုန့်လက်ဘက်ရည်ဇွန်းတဝက်ထည့်ပါ
မွှေပေးပါ ဘဲဥခြမ်းထားတာထည့်ပါ မီးလျော့ပြီးခဏတည်ထားပါ အရသာမြည်း
ကြည့်ပါ အနေတော်ဆိုရင်
ကုလာလေးမဆလာမွှေးအုပ်ပြီးချပါ ဘဲဥဟင်းရပါပြီ
ကျိုက္ခမီကျောက်ပွင့်
လက်တဆုပ်ကိုရေဆေးသန့်စင်ပြီးရေညှစ်ကာဇလုံတခုမှာ
ထည့်ပါ ဂေါ်ဖီထုပ်လက်နှစ်လုံး ကြက်သွန်နီတဥ ငရုတ်သီးမိုးမျှော်သီး ၆
တောင့်ကိုရေဆေးပြီးပါးပါးလှီးထည့်ပါ မရမ်းပြား ၄ ပြား ညှပ်ထည့်ပါ ဟင်းခတ်ဇွန်းနှင့်
ရွှေလှေငံပြာရည် ဇွန်းတဝက်
ထည့်ပါ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် တဇွန်း မွှေးပဲအကျက်မှုန့်တဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် ၄ ဇွန်းထည့်ပါ အချိုမှုန့် လက်ဘက်ရည်ဇွန်း တဝက်ထည့်ပါ
အားလုံးကိုသမအောင်ဖွဖွ
လေးနယ်ပါ အရသာမြည်း
ကြည့်ပါ အနေတော်ဆိုရင်
ပန်းကန်ပြားတခုမှာထည့်ပြီး
အပေါ်မှာကြက်သွန်နီဆီချက်
အဖတ်ဖြူးပေးပါ
ကျောက်ပွင့်သုပ်ရပါပြီ
အိုးတလုံးမှာရေသင့်ရုံ
ထည့်ပြီးဆူအောင်တည်ပါ
စိမ်းစားငပိ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်
ထည့်ပါ ဆူလာရင်အပေါ်တက်
လာသည့်အမြုပ်တွေကိုခပ်ပြစ်ပါ ဘူးသီးအချောင်းလေးတွေလှီးထားတာထည့်ပါ
ရွှေလှေငံပြာရည်နှင့်အချိုမှုန့်
နဲနဲထည့်ပါ အရသာမြည်း
ကြည့်ပါ အနေတော်ဆိုရင်
ကြက်သွန်ဖြူညက်ညက်
ထောင်းထားတာထည့်ပါ
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ဖြူးထည့်ပါ
ဘူးသီးဟင်းခါးရပါပြီ
စားကောင်းကြပါစေ

image