Miang Moo Sam Chan (ဝက်သုံးထပ်သားပြုတ်)
1- ဝက်သားကိုပြုတ်ပေးပါ (ဆားအနည်းငယ်ထည့်)
2 - မိမိနှစ်သက်ရာ လတ်ဆတ်သော ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ တွဲဖက်စားနိင်ပါတယ် (သခွားသီး ဂေါ်ဖီ ဆလပ်ရွက် )
3- ဆန်ကြာဇံခေါက်ဆွဲကို ပြုတ်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူကြော်နဲ့ ဖြန်းပေးပါ။
4- ဆော့စ်အတွက်ပါဝင်ပစ္စည်း (ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်သီးအနီ၊ သံပုရာရည်၊ ငါးငံပြာရည်၊ သကြား၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ နံနံပင်)၊
#တွဲဖက်စားရန်အတွက် ဆောစ့်ပြုလုပ်နည်း
- ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ နံနံပင်တို့ကို ပါးပါးလှီး၍ ထောင်းထားပါ။ အုန်းသကြားကိုပါ ရောထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပါ။ ထို့နောက် ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲသို့ထည့်ပါ။ အရသာအတွက် ငါးငံပြာရည်နှင့် သံပရာရည်ထည့်ပေးပါ
ဒီဆော့စ်က ပင်လယ်စာနဲ့ပါ တွဲဖက်စားလို့ရပါတယ်
Crd "Sailu

image