အိမ်လုပ် ကြက်သွန်နီချဉ်စိမ်နည်း - လုပ်ရလွယ်ကူ၊ အရသာရှိပြီး ၂ ရက်အတွင်း စားလို့ရပါပြီး။ 😋
စမ်းလုပ်ကြည့်ပါ၊ သင်ကြိုက်နှစ်သက်မှာ သေချာပါတယ်။
လိုအပ်တဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့...
* ရေသန့် ၅၀၀ မီလီလီတာ (ml)
* ရှာလကာရည် ၃၀၀ မီလီလီတာ (ml)
* သကြား ၁၅၀ ဂရမ် (g)
* ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
လွယ်ကူတဲ့ ပြုလုပ်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကို အိုးထဲမှာ ရောထည့်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ တည်ပါ။ သကြားတွေ အရည်ပျော်သွားတဲ့အထိ မွှေပေးပါ။ ပြီးရင် အအေးခံထားပါ။ 🌬️
ကြက်သွန်နီ ၅၀၀ ဂရမ် (၃၀ ကျပ်သားခန့်) ကို အခွံနွှာ၊ ရေစင်အောင်ဆေးပြီး လုံးဝခြောက်သွေ့အောင် ထားပါ။ ပြီးရင် ဖန်ပုလင်းထဲ ထည့်ပါ။ အအေးခံထားတဲ့ ချဉ်စိမ်ရည်ကို ကြက်သွန်နီတွေ မြုပ်သွားအောင် လောင်းထည့်ပါ။ အဖုံးကို လုံအောင်ပိတ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ၂ ရက်လောက် သိမ်းထားပါ။
အချိန်ပြည့်လို့ ဖွင့်လိုက်ရင် ကြက်သွန်နီချဉ်စိမ် လှလှလေးတွေက ကြွပ်ကြွပ်လေး၊ မွှေးမွှေးလေးနဲ့ ချိုချဉ်အရသာလေး ရပါလိမ့်မယ်။ ဆန်ပြုတ်၊ ထမနဲ ဒါမှမဟုတ် အကြော်အလှော် မီနူးတွေနဲ့ တွဲစားရင် အရမ်းလိုက်ဖက်ပါတယ်။ 💖 အိမ်မှာ လုပ်ထားကြည့်ပါ၊ လွယ်ကူပြီး ကြာရှည်လည်း အထားခံပါတယ်။