အော်ကွေ့ကြည် လုပ်နည်း
************************
ပိတ်ရက်မှာ မုန်လာဥအော်ကွေ့ကြည်လေး လုပ်စားကြရအောင်😋❤️
ပုစွန်ခြောက်နံ့ မွှေးမွှေးလေးနဲ့ မုန့်သားစေးစေးလေးမို့ April အရမ်းကြိုက်တဲ့ မုန့်လေးပါနော်
ပေါင်းပြီးသားလေးလည်း စားကြသလို ကြော်ပြီးလည်း စားကြပါတယ်
မုန်လာဥနီ ၊ဖရုံသီး ၊ကန်စွန်းဥ ၊ပိန်းဥနဲ့အားလူလည်း လုပ်စားလို့ရပါတယ်နော်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
***************
၁။မုန်လာဥဖြူ- အကြီး ၁ လုံး/အသေး ၂ လုံး
၂။ကြက်သွန်ဖြူ- ၃ မွှာ
၃။ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်- ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
၄။ ဆန်မှုန့်-၄ ဇွန်း
၅။ကော်မှုန့်-၂ ဇွန်း
၆။ဆား- လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
***********
-ပထမဆုံး မုန်လာဥကို အတုံးတုံးပြီး ၁၀ မိနစ် ပြုတ်ပါ
-ကြက်သွန်ဖြူကို နုတ်နုတ်စင်းပြီး ပုစွန်ခြောက်မှုန်နဲ့ မွှေးနေအောင် ဆီသတ်ပါ
- ပြုတ်ထားတဲ့ မုန်လာဥ /ဆီသတ်ထားတဲ့ကြက်သွန်လေး/ဆန်မှုန့်/ကော်မှုန့်နဲ့ ဆားတို့ကို ရောကြိတ်ပါ
-ခွက်တစ်ခွက် သို့ ဗန်းထဲ ဆီသုတ်ပြီး ရောကြိတ်ထားတာ လောင်းထည့်ပြီး ၁၅ မိနစ်ခန့်ပေါင်းပါ
-မုန့်သားကျက်ရင် အအေးခံပြီး ကြိုက်သလိုလှီးစားနိုင်ပါတယ်နော် ဒါမှမဟုတ် ဆီလေးနဲ့ အပြင်သား ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပြီးလည်း စားနိုင်ပါတယ်
*အချဉ်ရည်လေးနဲ့ တွဲပြီးတော့ အပြင်သားကြွပ်ကြွပ် မုန့်သားစေးစေးမွှေးမွှေး အော်ကွေ့ကြည်လေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်*